Zafer Partisi Bursa İl Başkanı Gazi, operatörlerin fiyat politikalarını eleştirdi.
Cihat Gazi, açıklamasında internet ve cep telefonu hizmetlerinin temel bir ihtiyaç haline geldiğini ifade ederek, “Türk vatandaşını ekonomik olarak bu şekilde yıpratamazsınız. Bu fiyat artışları halkın her kesimini etkiliyor” dedi.
Türkiye’de internet erişim maliyetlerinin birçok ülkeye göre yüksek olduğunu söyleyen Gazi, hızlı ve uygun fiyatlı internetin “temel bir hak” olduğunu vurguladı. Operatörlerin benzer oranlarda zam yapmasının serbest rekabeti zedelediğini belirten Gazi, “Bu durum, devletin denetim görevini yerine getirmediği anlamına gelir” ifadelerini kullandı.
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na çağrı yapan Cihat Gazi, fiyat politikalarına müdahale edilmesi gerektiğini belirterek, telefon ve internet hizmetlerinin makul seviyelere çekilmesini istedi.
Gazi, artan iletişim maliyetlerinin sosyal eşitsizlik oluşturabileceğini ifade ederek, “Temel iletişim hizmetlerine erişemeyen vatandaş sosyal hayattan kopuyor. Halkın sesine kulak verilmelidir” dedi.
Zafer Partisi’nin konuyu yakından takip ettiği, ilgili kurumların adım atmasının beklendiği bildirildi.
Hibya Haber Ajansı
© Copyright 2025 istatistikhaber.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.