Reklam
Tarih : 2026-01-02 14:43:00

Bakan Uraloğlu: Toplam 58 bin 246 trafik levhasını kaldırdık

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yollarda güvenliği artırmak ve trafik işaretlemelerini modernize etmek amacıyla yürütülen sadeleştirme çalışmalarına ilişkin verileri paylaştı.

Yol ağındaki düzenlemelere değinen Bakan Uraloğlu, "Karayolları Genel Müdürlüğümüzün sorumluluk alanındaki toplam 58 bin 246 trafik levhasını kaldırdık. Gereksiz ve mükerrer işaretlemeleri ortadan kaldırarak dikkat dağınıklığını azalttık." dedi.

Çalışmaların teknik detaylarını aktaran Uraloğlu, "Sadeleştirme sürecinin devamında, kaldırılan levhaların yüzde 60’ına karşılık gelen 35 bin 247 hız levhasının uygulamasını da sonlandırdık. Böylece hız sınırı uygulamalarında yeknesaklığı sağladık.” ifadelerini kullandı. 

Uraloğlu, tüm bu çalışmalarla birlikte 68 bin 579 kilometrelik yol ağında planlanan düzenlemeleri eksiksiz şekilde tamamladıklarını kaydetti. 

  Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2026 istatistikhaber.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.