Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-04-07 10:11:00

Günlük strateji bülteni

BIST100 endeksi dün işlemleri %2,81 oranında kazançla 92.071 puandan tamamladı. Endeksin günlük hareket bandı 90.63092.157 aralığında gerçekleşti. Bankacılık endeksi %3,15, Sınai endeks %3,33 oranında artışlarla günü tamamladılar. Küresel piyasalarda dün, ABD Başkanı Donald Trump ve Başkan Yardımcısı Mike Pence'in koronavirüs salgınının ABD'de dengelenmeye başladığına dair sinyaller gördüklerini belirtmelerinin ardından risk iştahı yükseldi. Veri akışının zayıf olduğu günde Almanya Fabrika siparişleri, piyasa beklentisi, aylık bazda %2,4 azalması yönünde olmasına karşın Şubat'ta %1,4 azaldı. Japonya Başbakanı Shinzo Abe, 988mlr USD’lık teşvik paketinin onaylandığını duyurdu. Yurtiçi piyasalarda ise TCMB tarafından Mart ayı enflasyon verilerine ilişkin açıklanan değerlendirmeler izlendi. Mart ayında yıllık enflasyonun %0.51 puanlık azalışla enerji ve gıda fiyatlarının belirleyici olduğu, temel mal grubunda enflasyonun döviz kurunda yaşanan gelişmelerle artış kaydettiği ifade edildi. Ayrıca çekirdek göstergelerde yıllık enflasyonun bir miktar hızlandığı belirtildi.  Yurtiçi piyasalarda dün, gram altın tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 363 TL’yi gördü.  
 
Küresel borsalar alıcılı hareket etmektedir. Avrupa ve ABD tarafında Koronavirüs salgını vaka sayısının azalmaya başlaması ile küresel piyasalar haftaya yükselişle başladı. ABD'de borsalar koronavirüs salgınına ilişkin sürecin sakinleyeceğine yönelik beklentilerle günü sert yükselişle kapattı.  Bu sabah ABD vadelileri ve Asya borsalarında olumlu hava devam etmektedir. BİST100 endeksinde dünkü pozitif havanın etkisi ile güne yükselişle başlanmasını beklemekteyiz. 
 
Veri gündemi: Bugün, Almanya’dan sanayi, İngiltere’den konut,  ABD’den iş imkanları ve Yurtiçi’nde ise  Hazine Nakit Dengesi verileri takip edilecek.

Kaynak: Piramit Menkul
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 istatistikhaber.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.