Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-04-08 22:18:00

Fransa Bilim Kurulu Başkanı: Birkaç hafta daha sokağa çıkmamak şart

Dış Haberler, 8 Nisan (HİBYA) – Koronavirüs (KOVİD-19) sebebiyle Fransa’da alınan sokağa çıkma yasağı kararı ve çeşitli acil durum önlemleri resmi olarak 15 Nisan’da son buluyor. Belirlenen tarihin yaklaşmasıyla Fransız yetkililer açık bir şekilde tecrit politikalarını kaldırmanın planlarını yapmaya başladı.

Fransa’nın KOVİD-19 ile mücadele doğrultusunda oluşturduğu Bilim Kurulu’nun Başkanı Jean-François Delfraissy, sokağa çıkma ve evde kalma uygulamasının “birkaç hafta daha” uzaması gerektiğini belirtti. Delfraissy, Çarşamba günü yaptığı açıklamada haftalardır yaptıkları uyarıların arkasında durduğunu ve insanların evden tekrardan çıkmaları için 3 koşulun şart olduğunu belirtti. 

Delfraissy, France Info radyosuna yaptığı açıklamada, eğer Fransız halkı tekrardan hayatlarına devam etmek istiyorsa boşta yoğun bakım yataklarının olması, virüsün yayılma hızının düşmesi ve Güney Kore’nin uyguladığına benzer bir hasta takip sisteminin uygulanması gerektiğini belirtti.

Delfraissy, tecrit sürecinin bitmesinin bir anda olmayacağını ve aşamaları olacağını şu sözlerle belirtti: “Evlere kapanmanın bitmesi için, siyahtan beyaza bir geçiş olmayacak, siyahtan griye bir geçiş olacak.”
Fransız Bilim Kurulu Başkanı, sürecin devamında da Fransız halkının maske takma alışkanlığı edinmesi gerektiğini belirtti.

Fransa’nın nasıl bir yol çizeceği hakkında önümüzdeki günlerde Fransa Devlet Başkanı Emmanuel Macron’un bir açıklama yapması bekleniyor

John Hopkins Üniversite’sinin verilerine göre, en fazla KOVİD-19 vakalarının görüldüğü 5. Ülke olan Fransa’da Çarşamba günü itibariyle 98,984 aktif virüs vakası var. Ülkede hayatını kaybedenlerin sayısı 10,343, iyileşip taburcu olanların sayısı 19,523.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 istatistikhaber.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.