Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-03-11 11:12:00

Akdeniz’e çevreci yatırım

Yaklaşık 15 milyon TL’lik yeni yatırım kapsamında, 26 bin 400 metrekarelik alan güneş panelleriyle kaplanacak ve 11 bin ağaç eşdeğerinde karbon salımının önüne geçilecek. Yatırım tamamlandığında tesis, toplam elektrik ihtiyacının yaklaşık yüzde 10’unu güneş enerjisinden sağlayacak.

 

Türkiye’de son yıllarda sayıları gün geçtikçe artan çevreci sanayi tesislerine bir yenisi daha ekleniyor... Türkiye’de orman ürünleri alanında faaliyet gösteren; İstanbul Sanayi Odası’nın son açıkladığı verilere göre de ülkemizin en büyük 45. ve orman ürünleri sektöründe lider sanayi şirketi olan Yıldız Entegre, Mersin’de bulunan Akdeniz Tesisi’nde güneş enerjisi yatırımına başlama kararı aldı. Önümüzdeki günlerde başlaması planlanan yatırımın 6 ay içinde tamamlanması öngörülüyor.

 

13 BİNDEN FAZLA GÜNEŞ PANELİ KURULACAK

Yaklaşık 15 milyon TL’lik yatırım planlaması kapsamında, üretim tesisindeki yaklaşık 26 bin 400 metrekarelik alan toplam 13 binden fazla güneş paneliyle kaplanacak. Yatırım tamamlandığında tesis, toplam elektrik ihtiyacının yaklaşık yüzde 10’unu güneş enerjisinden sağlayacak. Öte yandan tesiste gerçekleştirilecek olası bakım çalışmaları ya da arıza durumlarında, güneş panellerinden üretilen elektrik, genel şebekeye verilerek, Mersin ekonomisine de katkıda bulunması sağlanacak.

 

ÜLKEMİZ EKONOMİSİNE KATKI SAĞLIYORUZ

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Yıldızlar Yatırım Holding Yatırım Projeleri Müdürü Yıldırım Akagündüz, enerji kaynaklarının çeşitlendirilmesinin şirketler için olduğu kadar ülkeler için de önemli olduğunun altını çizerken, “Son yıllarda ülkemizde, yenilenebilir enerji kaynaklarına karşı yoğun bir ilgi var. Petrol ve doğalgaz gibi enerji kaynakları konusunda, ülkemizin yurt dışına bağımlı olduğu bir gerçek. Ama bunun yanında özellikle rüzgâr ve güneş konusunda Türkiye’nin çok ciddi bir potansiyeli var. Bu kapsamda özellikle sanayi şirketlerinin, yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelmeleri hem doğanın ve çevrenin korunmasına büyük katkı sağlayacak hem de ülkemiz ekonomisinin gelecek hedeflerine ulaşmasına ışık tutacaktır” ifadelerini kullandı.

 

 

GÜNEŞ ENERJİSİNDE DAHA FAZLA FAYDALANACAĞIZ

Mersin’deki Akdeniz Tesisi’nde gerçekleştirecekleri yatırımın, Yıldız Entegre’nin bu alandaki ilk yatırım olduğuna dikkat çeken Yıldırım Akagündüz “Bu yatırımı yaparken öncelikli amacımız konvansiyonel enerji kaynaklarına olan bağımlılığımızı azaltmak; daha çevreci ve doğaya saygılı bir yöntemle enerji girdisi elde etmek. Yasal mevzuatların izin verdiği ölçüde, güneş enerjisi verimliliği yüksek olan tesislerimiz için benzer projeler gelecek dönemde de gündemimizde olacak” şeklinde konuştu.

 

 

Akdeniz’in Orta Doğu ve Afrika’ya açılan kapısı

Orman ürünleri alanında Türkiye’nin önde gelen şirketleri arasında bulunan Yıldız Entegre’nin, ülke genelindeki 4 üretim merkezinden biri olan Akdeniz Tesisi, aynı zamanda Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nin de en büyük yatırımları arasında öne çıkıyor. Yıldız Entegre'nin iç pazardaki pozisyonunu güçlendiren Akdeniz Tesisi, bununla birlikte Orta Doğu ile Kuzey Afrika pazarlarına olan yakınlığıyla şirketin ihracat gücüne de katkıda bulunuyor. Yaklaşık 240 bin metrekare arazi üzerine kurulu tesisi, günde 1.500 metreküplük MDF, MDFlam, laminat parke, kapak panel, emprenyeli kağıt ve tutkal üretimi kapasitesine sahip.

 

Yıldız Entegre Hakkında

Yıldız Entegre, 1890 yılında Trabzon’da kereste ticareti ile başlayan iş hayatında kazandığı deneyimleri, 1982 yılında kurumsallaşma hamlesiyle ileriye taşıyarak orman ürünleri sektöründe global bir oyuncu olmayı başardı.

 

Girişimci ve yenilikçi yaklaşımıyla fark yaratan Yıldız Entegre, Türkiye’nin en büyük 50 sanayi şirketinden birisidir. Dünyada orman ürünleri sektöründe yer alan ilk 10 şirket arasındadır. 1.725.000 m²’den fazla alanda kurulu bulunan, farklı coğrafyalardaki 7 üretim tesisi, 3 liman terminali ve 3 deposu ile çalışmalarını ‘Doğaya ve insana saygı’ ilkesiyle gerçekleştiren Yıldız Entegre, tüm üretim tesislerinde toplam 12.000 m3/gün levha üretim kapasitesine sahip.

 

Yıldız Entegre Türkiye, Romanya ve Slovenya’da bulunan üretim tesislerinde; MDF, MDFlam, sunta, suntalam, laminat parke, boyalı levha (mdf, sunta), kapak panel, lak panel, mdf kapı, kapı paneli, emprenyelikağıt ile tutkal üretimi gerçekleştiriyor. ABD’de ise liman terminallerine sahip olan Yıldız Entegre,üretim için gerekli olan hammadde kaynaklarının tedarik edilmesi, depolanması ve lojistik hizmetlerin sağlanmasına çalışıyor.

 

Şirketin amiral gemisi Kartepe tesisi, dünyanın tek çatı altında kurulmuş en büyük entegre MDF üretim tesisi olma özelliğini bugün hâlâ gururla taşımaktadır. Global bir marka olma yolunda ilk adımlarını ABD yatırımı ile hayata geçiren Yıldız Entegre; Romanya ve Slovenya’daki üretim tesisleriyle Avrupa, Kuzey Afrika, Rusya ve Türki Cumhuriyetlerdeki varlığını güçlendiriyor.

 

Yıldız Entegre, farklı ihtiyaçlara yanıt veren geniş ürün yelpazesiyle doğanın estetiğini, yaşadığımız tüm alanlara taşıyarak. “Bugün ürettiklerimiz, yarınlarımızı tüketmesin” anlayışıyla hem günümüz hem de gelecek kuşaklar için sorumluluk bilinciyle çalışıp, kendi kaynaklarıyla gerçekleştirdiği binlerce ağaç dikiminin yanı sıra sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte birçok çevreci, toplumsal ve kültürel etkinliğe de imza atıyor.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 istatistikhaber.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.