Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2023-06-10 11:38:01

Verel: "Hesaplı kitaplı matematiksel bir lig oldu"

Hibya, Gazeteci, yazar Erden Aktoğlu moderatörlüğünde, Milli takım ve Galatasaray formalarını giymiş, Avrupa'da Türkiye’yi temsil etmiş, Fenerbahçe camiasının unutulmazları arasında yer almış efsane isim, Türkiye Futbol Vakfı Başkanı Engin Verelʼi stüdyosunda ağırladı.

“2022-2023 sezonunu geride bıraktık. Ligin şampiyonunu ikincisini üçüncüsünü anlatabilir misin” diye soran Aktoğlu’na cevaben Engin Verel “Enteresan bir lig oldu esasında çünkü uzun yıllardır olmayan bir deprem yaşandı. Ondan dolayı Gaziantep ve Hatay’ın ikinci devrede maçlarının iptal oluşu, ligde 2 takımın düşüp, alt ligden 3 takımın yükselecek bundan dolayı da önümüzdeki sezon 20 takım olacak.” ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe açısından enteresan bir lig olduğunu belirten Verel, “Çünkü Galatasaray’ın 5 puan önündeydi. Dünya kupası maçlarından sonra Fenerbahçe büyük bir düşüşe geçerken, Galatasaray’da doğru transferle yükselişe geçti. Galatasaray ligi kapatırken Fenerbahçe’nin 8 puan önünde kapattı. Hesaplı kitaplı matematiksel bir lig oldu.” dedi.

Erden Aktoğlu’nun Galatasaray’ın şampiyonluğunu kime fatura etmek istersin sorusuna Verel, “Eski bir futbolcu olarak değerlendirmem gerekirse artısıyla eksisiyle başkan, yönetim, teknik adam, futbolcular olarak kullanılır. Ama ben böyle yapmayacağım nedeniyse başkan yönetici ve antrenör istedikleri kadar yapsınlar futbolcu sahada doğru olanlara cevap vermezse, kaleci hatalı bir gol yerse, golcü gol pozisyonunu değerlendirmezse sizin yaptığınız bütün doğrular size geri gelir. Onun için ben birinci sıraya futbolcu grubunu koyuyorum. Galatasaraylı futbolcular bunu yansıttılar ve hakkıyla şampiyon oldular.” diye konuştu.

Okan Buruk’un hem futbolcu olarak şampiyonluğu hem de antrenör olarak şampiyonluğunda yer aldığı, futbolculuğunun da antrenörlüğünün de başarılı olduğunu söyleyen Verel “Bunlar çevredeki saygı açısından çok önemli olgular dolayısıyla Galatasaray camiasının Okan’a sahip çıkması çok önemli ve Okan da buna karşın şampiyonluk vererek taçlandırmıştır.” ifadelerini kullandı.

“Beşiktaş’ın sezona Valerien Ismael ile başladığı ve form grafiğini belli bir seviyenin üzerine çıkartamadığı bir dönem görüyoruz. Bu periyotta Beşiktaş’ı Şenol Güneş’in gelişi mi başarıya evirmiştir yoksa Beşiktaşlı futbolcuların ya biz ne yapıyoruz mu demiştir. Yani Beşiktaş’ın üçüncülüğünün altından yatan gerçeği Şenol Güneş ile nasıl örtüştürebiliriz?” diye soran Erden Aktoğlu’na Engin Verel, “Matematiksel olarak bakıldığında Şenol Güneş öncesi ve sonrası çok artı yazıyor” dedi.

“Geçen senenin şampiyonu Trabzon bu yıl 6. sırada 57 puanda, Galatasaray, 88 puan yani 31 puan fark var” diyen Verel, şöyle devam etti:

“Geçen sezonun şampiyonu 31 puan geride kalıp da geçen senenin 14-15. sıralarında olan Galatasaray, 31 puan ekleyip şampiyon olabiliyorsa burada sahiden Türk futbolunda bir şeyler dönüyor. Dengesizlik var bu kadar olmaması lazım.”

'2022-2023 Futbol Sezonunun ardından' yayınının tamamı ise şöyle:

  Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 istatistikhaber.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.