Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-04-10 15:33:00

Hazine arazileri tarıma açılıyor

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın tarım için kullanıma açtığı hazine arazilerinde ilk etapta 9 milyon metrekarelik alanda ekim yapılacak.

Bakanlıktan yapılan açıklama, koronavirüsle mücadele kapsamında gıdada sıkıntı yaşanmaması için hazineye ait atıl arazilerin tarıma açılması kararlaştırılmıştı. Bu kapsamda ilk somut adım atıldı. Örnek ekimler için ilk etapta 9 milyon metrekarelik alanda ekim yapılacak. Böylece çiftçilerin tarım arazilerinden en etkin bir şekilde yararlanması sağlanacak.

Hububat, baklagiller, yağlı tohumlar ve yem bitkileri gibi ürünlerin ekilmesi sağlanacak. Çiftçiler, bu arazileri bedelsiz olarak örnek ekilişler için kullanacak. Böylelikle hem çiftçiler hem de ülkemiz kazanacak.

Diğer taraftan 21 ilde yine pilot uygulama olarak başlatılan "Bitkisel Üretimi Geliştirme Projesi-Yazlık Ekiliş Programı", atıl hazine arazilerinin kullanımıyla daha da ileriye taşınacak. Tüm bu çalışmalarda tarımsal hasılanın artırılması hedeflendiğinden mevcut ekilen alanlardan ziyade atıl tarım arazilerinin üretime kazandırılması amaçlanıyor.

Çalışmada, kadınlara ve gençlere öncelik tanınacak. Atıl hazine arazisinin olduğu köylerde ikamet eden çiftçilere, yapılacak olan puanlama sistemiyle öncelik verilecek.


 


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 istatistikhaber.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.