Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-03-24 09:48:00

Janset ile Khontkar Redbull.com için sıfırdan şarkı üretti

Daha önce hiç, bir araya gelmemiş beatmaker ve MC’lerin, 4 saat gibi kısa bir sürede beraber bir şarkı üretme sürecini konu alan Redbull.com projesi Serbest Atış’ın konukları Khontkar ile Janset oldu. Birlikte yaratıcılıklarının sınırlarını keşfeden ikilinin hikâyesi https://www.redbull.com/tr-tr/videos/serbest-atis-khontkar-janset adresinde yer alıyor.

Beatmaker ile MC’leri bir araya getirerek yalnızca dört saatte bir şarkı üretmelerine zemin hazırlayan RedBull.com’un video serisi ‘Serbest Atış’ bu kez trap rap türün ülkemizdeki en önemli temsilcilerinden Khontkar ile grime müziğin başarılı ismi Janset’i konuk etti. Birbirlerinin işlerine aşina olan ama daha önce resmen tanışmayan ikili Red Bull Serbest Atış sahnesinde buluştu. Red Bull Müzik stüdyolarında bir araya gelen ikili, ikisinin de stillerinden ortak noktalar barındıran ritimlerle sıfırdan bir şarkı çıkardı.

‘Enstrümental zenginlik asıl amacım’

Bestelerini yaparken dikkat ettiklerini sıralayan Khontkar, “Akorları ya da melodiyi yazmayı tercih ederim. Eseri enstrümental olarak zengin bir hale getirmeye çalışırım” diye konuştu. Serbest Atış için özel olarak İngiltere’den Türkiye’ye gelen Janset ise, “Bence insanlar üretmek istediklerini üretmeli. ‘Grime’da bu olmaz, bu tarzda o olmaz’ gibi şartları gözetmiyorum açıkçası. Hip hop da ekliyorum müziğime. Karanlık bir tınıdan olumlu bir noktaya varıyor eserlerim. Çok ciddiye almıyorum müzik türlerinin sınırlarını. Khontkar’ın da dediği gibi kendi aklının dışına çıkmak, sınırların dışına çıkmak gerekiyor” sözlerini kullandı. İkilinin beste sürecinin tamamına ve ortaya çıkan şarkıya https://www.redbull.com/tr-tr/videos/serbest-atis-... adresinden ulaşmak mümkün.

Grime sahnesinin yükselen yıldızı Janset

Britanya hip hop kültürünün yükselen yıldızlarından biri olarak dikkat çeken Janset, Kafkasya göçmeni Türk bir ailenin kızı. Doğma büyüme Londralı olan genç müzisyen, sokak kültürünün içinde yetişti ve o kültürün içinde kendisini geliştirdi. Janset, Türkiye bass ve hip hop sahnesi ile adından sıklıkla söz ettiriyor.

Trap müziğin öncü isimlerinden: Khontkar

Şu sıralar Türkiye'de trap sahnesinin öncü isimleri arasında gösterilen Khontkar, hem beat'leri hem de sıradışı çizgisiyle adından sıkça söz ettiriyor. Sanatçı, Red Bull Music Festival İstanbul’un Kan Kardeşler gecesinde de seyirci ile buluşarak unutulmaz bir performansa imza atmıştı.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 istatistikhaber.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.