Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2023-01-25 11:38:51

Fx piyasalar

USD/TRY: Dün ekonomilerde sert daralmaların aksine yumuşak inişin görülebileceğinin işaretlerini veren PMI rakamlarına karşın küresel risk algısı zayıftı. Diğer yandan, Microsoft'un öngörülerinde kötümser gelir tahmini paylaşması da yakından takip edildi. Bugüne bakıldığında küresel takvimde Tesla finansalları dışında Almanya IFO endeksi izlenecek. Fiyatlamalar tarafında Dolar'daki güçsüzlükle birlikte Gelişmekte Olan Ülke para birimlerinde genel olarak alıcılı bir görüntü var.  Yurtiçinde ise açıklanan son verilerde güven endeksindeki yükselişler dikkat çekerken, ocak ayında mevsimsellikten arındırılmış reel kesim güven endeksi aylık 1,8 puan artışla 103,4 seviyesinde gerçekleşti. Fiyatlamalar tarafında ise şu aşamada birçok gelişmeye sınırlı tepki veren kurda, sakin görüntünün bugün de korunabileceğini ve 18,77 - 18,84 arasında bant hareketinin sürebileceğini öngörüyoruz.


EUR/USD: Enerji fiyatlarındaki düşüş ve Çin'de açılmanın beklenenden hızlı olmasının katkısıyla ocak ayında Almanya haricinde imalat PMI verileri Avrupa'da toparlanmaya işaret etti. Hizmet PMI verisi de Euro Bölgesi ve Almanya'da 50 büyüme eşik değerinin üzerine çıktı. ABD'de ocak ayında imalat PMI, 46,2'den 46,8 seviyesine yükselirken daralma bölgesinde kalmayı sürdürdü, dikkat çekici olarak iç talebe dair fikir veren hizmet PMI verisindeki artış çok daha güçlü oldu ve imalat PMI ile arasındaki makası kapattı. Enerji fiyatlarındaki düşüş ile Euro Bölgesi PMI verilerindeki kısmi toparlanma, ekonominin dirençli olduğuna işaret edip ECB'nin faiz artırımlarına devam etmesine alan sağlayabilecek bir unsur oldu. Diğer taraftan piyasa katılımcıları, Fed'in gelecek haftaki toplantısında 25 baz puanlık bir faiz artışının ardından mart ayında sıkılaştırma döngüsüne ara verebileceği beklentisi fiyatlıyor. Buna ek olarak yılın ikinci yarısında yaklaşık 50 baz puanlık faiz indirimi de fiyatlamalara yansımış durumda. Bu sabah 1,09 seviyelerine yakın bulunan paritede ise yükseliş isteğinin sürebileceğini düşünüyoruz. Olası yükselişlerde 1,0945 ve 1,10 izlenebilir. Öte yandan, olası geri çekilmelerde 1,0825 destek konumunda bulunuyor.


XAU/USD: Dün ABD'de açıklanan PMI verileri beklentilerin üzerinde gelse de daralma bölgesinde kalmaları değerli madenin dirençli bir görüntü sergilemesine destek verdi. Açıklanan verilerle dalgalanan ve 1.917 seviyesine kadar gerileyen Ons Altın günü 1.937 seviyesinden tamamladı. Bu sabah ise kısmi kar satışları görülüyor. Teknik olarak 1.921 civarındaki destek bölgesinin altına sarkma yaşanmadıkça değerli madende 1.946 yakın direnci hedefte kalmaya devam edebilir. Ana direnç ise 1.964 bölgesinde. Diğer yandan, 1.921 desteğinin altında 1.907 seviyesi görülebilir.

Kaynak Ziraat Yatırım
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 istatistikhaber.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.