Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2022-11-18 16:10:03

Peng Liyuan, Krallık Sanat Müzesi’ni ziyaret etti

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping’in eşi Peng Liyuan, bugün 29. Asya Pasifik Ekonomik İş Birliği Örgütü (APEC) Ekonomileri Liderler Toplantısı kapsamındaki devlet liderlerinin eşlerinin davet edildiği Ayutthaya’da bulunan Krallık Sanat Müzesi’ni ziyaret programına iştirak etti.

Tayland Başbakanı Prayuth Chan-ocha’nın eşi Narapon Chan-Ocha  Peng Liyuan’ı müzenin kapısında büyük bir samimiyetle karşıladı. Peng Liyuan daha sonra diğer ülke liderlerinin eşleriyle beraber müzeyi gezdi. Sergi salonunda Tayland kraliyet ailesine ait sanat eserleri ve geleneksel Tayland el sanatları sergilendi. Sanat eserlerine dair bir brifingi dinleyen Peng Liyuan, Taylandlı zanaatkarların ruhuna saygı duruşunda bulundu.

Sergide bir lotus mumluğu Peng Liyuan’ın dikkatini çekti. Peng, lotus çiçeklerinin çamurlar arasından tertemiz ve lekesiz olarak açtığını söyledi. Peng, nilüfer çiceğini seven Çinlilerin nilüferin temsil ettiği saf ve asil niteliklere de hayranlık duyduklarını belirtti. Peng Liyuan’un sözlerine katıldığını ifade eden Narapon Chan-Ocha, Taylandlıların lotus çiçeğini Buda’ya ibadette kullandığını söyledi. Peng Liyuan, bunun Çinli ve Taylandlı halkların benzer değer kavramına sahip olduğunu yansıttığını belirtti.

Ziyaret boyunca Peng Liyuan, diğer devlet liderlerinin eşleriyle sohbet etti ve grup fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 istatistikhaber.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.