Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-02-07 08:35:00

Piyasalarda bugün

Ne Oldu?

ABD Başkanı Trump ve Çin Devlet Başkanı Xi telefon görüşmesinde birinci aşama ticaret anlaşmasının yükümlülüklerine olan bağlılıklarını yinelediler.

Trump'ın danışmanı Kushner: (Filistin) Görüşmek isterlerse bunu seve seve yaparız ama peşlerinden koşmayacağız.

Beyaz Saray: El Kaide’nin lideri Trump’ın emri ile Yemen’de öldürüldü.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Soçi mutabakatı ve İdlib mutabakatı çerçevesinde çatışmasızlık bölgesi olarak belirlenen sınırlar bizim esas aldığımız sınırlardır. Burada bir değişikliğin öngörülmesini şu anda kabul etmemiz mümkün değil.

Çin MB Başkan Yardımcısı Pan: Ekonomi üzerindeki aşağı yönlü baskı ile başa çıkabilecek politika araçlarına sahibiz.

Çin MB Başkan Yardımcısı Pan: MLF ve LPR oranlarının Şubat ayında aşağı gitmeleri çok büyük olasılık.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından 2020 yılı dış finansman programı çerçevesinde Dolar cinsinden 5 ve 10 yıl vadeli çift dilim ihraç gerçekleştirmek üzere Citi, Deutsche Bank, JP Morgan ve Societe Generale’e yetki verildi.

Coronavirüsü salgını nedeniyle can kaybı 637’e, virüs teşhisi konulanların sayısı 31.161’e müşahede altına alınanların sayısı 186.045’e yükseldi.

İnfo Yatırım Günlük Bülten

Ne Olacak?

İçeride Ocak ayı Hazine Nakit  Dengesi açıklanacakken, ABD’de açıklanacak Tarım Dışı İstihdam verisi piyasaların odağında olacak.

BM tarafından ‘’Libya’’ konulu siyasi müzakerelerin 26 Şubat’ta Cenevre’de başlayacağı açıklandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak bugün Kahramanmaraş ve Osmaniye’de iş insanlarıyla bir araya gelecek.

Toyota Motor Çin’de bulunan fabrikalarının 16 Şubat’a kadar kapatılacağını duyurdu.

Borsa İstanbul’un bu sabah hafif aşağı başlangıç yapmasını bekliyoruz.

 

BİST100 endeksinde hafif aşağı açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

Geçtiğimiz işlem gününe BİST100 endeksi ABD futures’larının yükselmesi ve coronavirüsünün Çin dışına yayılmadığı haberiyle piyasalara gelen rahatlama ile %0,87 artışla 123.390 seviyesinden başladı.

Açılışın ardından yükseliş devam etti. Çarşamba günkü yükseliş eğiliminde devam eden endeks kazançlarını korumakta zorlansa da günün en yüksek seviyesi 123.845’i gördü.

Kapanışa kadar pozitif eğilimi devam eden endekste Ak Partili vekillerin Bankacılık Kanunu ile ilgili TCMB’ye teklif sunması haberiyle satışlar başladı. Teklifte bulunan ‘’ Banka ücret – komisyonlarına dair yetkinin TCMB’ye verilecek olması’’ detayı ise bankacılık hisseleri önderliğinde satışları hızlandırdı ve endeks günü %0,03 azalışla 122.283 seviyesinden tamamladı.

Bugün içeride Ocak Ayı Hazine Nakit Dengesi açıklanacakken, ABD’de Tarım Dışı İstihdam verisi ile ABD İşsizlik Oranı açıklanacak.

Endeksin pozitife devam etmesi durumunda takip edeceğimiz direnç seviyeleri 123.000 – 124.500 – 125.500 olacak. Kar satışlarının gelmesin de ise destek seviyeleri ise 121.500 – 120.500 – 119.500 olacak.

Kaynak: İnfo Yatırım
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 istatistikhaber.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.