Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-02-13 10:03:00

Kuveyt Türk’ün aktif büyüklüğü 104.4 milyar TL’ye ulaştı

 Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan, “2019 yılında aktif büyüklük ve net kâr hedeflerimizi aştık. Reel ekonominin desteklenmesine ve büyümenin finansmanına katkı sağlamaya devam edeceğiz” dedi.

Yenilikçi ürün ve hizmetleriyle dikkat çeken Türkiye’nin öncü katılım finans kuruluşlarından Kuveyt Türk, 2019 yılına dair finansal sonuçlarını açıkladı. Bir önceki yıla göre yüzde 28 artışla 1 milyar 110 milyon TL net kâr elde eden Kuveyt Türk, istikrarlı büyümesini 2019 yılında da sürdürdü. Toplanan fon büyüklüğünü 2018 yılına göre yüzde 58.4 artışla 85 milyar 494 milyon TL’ye çıkaran Kuveyt Türk, kullandırılan fon büyüklüğünü de yüzde 21.2 artışla 57 milyar 926 milyon TL’ye ulaştırdı. Öz varlıklarını 6 milyar 821 milyon TL, aktif büyüklüğünü ise 104 milyar 439 milyon TL’ye yükselten Kuveyt Türk, aktif büyüklük açısından katılım finans kuruluşları arasında ilk sırada, bankacılık sektöründe ise 11. sırada yer aldı.

 

“Aktif büyüklük ve kârlılık hedefimizi aştık”

Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan, “Aktif kalitemizi koruyarak istikrarlı büyümemizi 2019 yılında da devam ettirdik. Yılsonu itibarıyla ulaştığımız 104.4 milyar TL aktif büyüklükle katılım finans kuruluşları arasındaki yerimizi sağlamlaştırdık. 2019 yılında 1.1 milyar TL net kâr elde ederek hedeflerimizi aştık. Toplanan fonlarda ve kullandırılan fonlarda ise sektörün üzerinde bir büyüme yakaladık. Şubeleşmeye 2019 yılında da devam ettik ve şube sayımızı 430’a ulaştırdık. Büyümedeki ana önceliğimizin, 2020 yılında da reel ekonominin desteklenmesi ve büyümenin finansmanına katkı sağlamak yönünde olacağını ifade edebiliriz” dedi.

 

“NPL oranında sektörün iyileri arasındayız”

Yakaladıkları başarılı büyüme grafiğinin oluşmasında teknoloji ve müşteri memnuniyeti odaklı projelerin hayata geçirilmesinin önemli bir yer edindiğini kaydeden Ufuk Uyan, “2019 yılında bireysel ve tüzel müşterilerimize yönelik çalışmalarımızın yanı sıra reel ekonomiyi ve büyümenin finansmanını desteklemeye devam ettik. Yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılması için aracılık ettiğimiz Altına Dayalı Kira Sertifikası, ihracatı desteklemek ve ülkeye döviz girdisini artırmak amacıyla başlattığımız İhracat Destek Paketi, turizm sektörüne destek olmak amacıyla işletmelere yönelik oluşturulan ayrıcalıklı finansman paketleri gibi pek çok ürün ve hizmetimiz, hayata geçirdiğimiz sayısız projeler arasında sadece birkaçıdır. Eximbank’ın Kısa Vadeli Alacak Sigortası’na entegre olan ilk katılım bankası olduk. Ayrıca Şangay Altın Borsası’na kabul edilen Türkiye’nin ilk kurumu olma unvanını elde etti. 2019 yılında leasing, dış ticaret finansmanı, teyitli/teyitsiz tedarikçi finansmanı, proje finansmanı ve ihtiyaç finansmanı gibi stratejik ürünlere yönelik çalışmalarımızı da artırdık. Tüm bu hedefler doğrultusunda aktif kalitemizi gözeterek NPL oranında sektörde en iyi performans gösteren finans kuruluşları arasında yer aldık” diye konuştu.

 

Makine yatırımına 1 milyar TL finansman desteği

2020 yılında uzun vadeli makine yatırımlarının finansmanı için yeni bir kampanya başlattıklarını belirten Ufuk Uyan, “Reel ekonomiyi, üretimi ve yatırımı desteklemek amacıyla başlattığımız makine kampanyamızda hedefimiz müşterilerimize 1 milyar TL’lik finansman desteği sağlamak. 0,79’dan başlayan kâr oranıyla ve 6 ayı ödemesiz olmak üzere toplamda 60 aya varan vadelerle müşterilerimiz makine yatırımı için finansman kullanabiliyor. Ticari müşterilerimiz Nisan ayı sonuna kadar kampanyamızdan yararlanabilecek” dedi.

 

“Çatı GES projeleri için hazırlığımızı tamamladık”

Doğal kaynakların verimli kullanılmasına ve yenilenebilir enerjiye yönelik farkındalığın artmasının sevindirici olduğunu belirten Ufuk Uyan, “Kuveyt Türk olarak yenilebilir enerjiye bugüne kadar yaklaşık 1 milyar dolarlık finansman desteği sağladık. GES alanında Türkiye’de kurulu gücü 531 MW olan 153 farklı projeye finansman desteğinde bulunduk. Kurulu güçteki oranımız yüzde 10 civarındadır. Öz tüketime yönelik Çatı GES projeleri için hazırlıklarımızı tamamladık. Önümüzdeki aylarda ihalesi yapılacak olan GES YEKA projeleri odağımızda yer alıyor. Temiz enerjinin finansmanına yönelik çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Özellikle rüzgâr, çöpgaz ve biogaz gibi yeni alanlara odaklanmak da önceliklerimiz arasında yer alıyor. Türkiye’nin mega projelerine de destek veriyoruz. 2019 yılında Kuzey Marmara Otoyolu Projesine 200 milyon USD’lik limit tahsis ettik. Bu tarz altyapı projelerinden aldığımız uluslararası ödüller de bulunmaktadır” dedi.

 

Dijitalde aktif müşteri sayısı 1.4 milyona yaklaştı

Senin Bankan, XTM, Online Tedarikçi Finansmanı ve Cebim POS gibi teknoloji ve inovasyon alanında geliştirdikleri projelerle sektöre öncülük ettiklerini vurgulayan Ufuk Uyan, Kuveyt Türk’ün 2019 yılsonu itibarıyla dijitalde 1.4 milyon aktif müşteriye yaklaştığını açıkladı. Şubelerde verilen hizmetleri uçtan uca dijital bir ortamda sunduklarını ifade eden Uyan, bu sayede müşterilerinin fatura ödemelerinden hisse alım satımına kadar birçok işlemi, hiçbir işlem ücreti ödemeden kolayca yaptığına dikkat çekti. Uyan, Kuveyt Türk müşterilerinin finansal işlemlerinin yüzde 86’sını dijital kanallar üzerinden gerçekleştirdiğini açıkladı.

 

Kişiye özel biyometrik çözümlere öncelik verecek

2020’de kişiselleştirilmiş finans deneyimine odaklandıklarını ifade eden Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan açıklamasında şu bilgilere yer verdi:

“Müşteri güvenliğinin her zamankinden daha önemli olduğunu göz önünde bulundurarak kişiye özel biyometrik çözümleri finansal süreçlerimize kazandırmak üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bunun yanı sıra chatbot ve ses teknolojileri gibi teknolojik çözümlere yönelik değer üretmeyi önceliklerimizden biri olarak belirledik. KOBİ ve kurumsal müşterilerimizin dijital kanallarımızda yaşadıkları tüm deneyimleri iyileştirmek için çeşitli yenilikler yapmayı planlıyoruz. Diğer taraftan, kâğıtsız bankacılıkla ilgili gelişmeler 2020’de dijital bankacılığın öneminin artmasına yol açacak. Biz de bu süreçte, kullanıcılarımızın çok daha rahat bir dijital finans deneyimi yaşaması için elimizden gelen gayreti teknoloji eksenli göstereceğiz. Dijital dönüşüm programımız kapsamında sürdürdüğümüz Robotik Süreç Otomasyonu ise robot teknolojilerle olan çalışmalarımıza örnek teşkil ediyor. Proje kapsamında ilk etapta özellikle manuel, birbirinin tekrarı ve öngörülebilen işleri yazılım robotlarına yaptırıyoruz. Bu çalışmaların bize zaman, maliyet ve süreç kalitesi anlamında kazanımlar sağlayacağını öngörüyoruz.”

 

Kuveyt Türk Hakkında

Kuveyt Türk, 1989 yılında kurulmuştur. Seçkin finansal ürün ve hizmetlerini etkin bir biçimde tasarruf sahipleri ve yatırımcılarla buluşturan Kuveyt Türk, müşteri odaklı yaklaşımı, teknoloji-inovasyon çalışmaları ve dijital dönüşüm yolunda attığı adımlarla sektöründeki öncü konumunu sürdürmektedir. Altın alanında adım atan ilk katılım finans kuruluşu olan Kuveyt Türk ayrıca, Avrupa ve Türkiye’de sektörün ilk sukuk işlemini gerçekleştirmiştir. Türkiye’de bir finans kuruluşu tarafından hayata geçirilen ilk Ar-Ge merkezini 2010 yılında kuran Kuveyt Türk, bugün Türkiye’de üç Ar-Ge merkezine sahip tek finans kuruluşu unvanına sahiptir. Ar-Ge merkezinde geliştirilen projeler arasında, video görüşme ile self servis işlemlerin bir arada yapılabildiği XTM gibi dünyada bir ilk olan projeler de yer almaktadır. Bugün itibarıyla Türkiye genelinde 430 şubesiyle hizmet veren Kuveyt Türk, yurt dışında ise Bahreyn şubesi ve Almanya’daki iştiraki KT Bank AG’yle faaliyetlerini sürdürmektedir. Operasyonel çalışmalarının yanı sıra toplumsal değerleri temel alarak ve kültürel varlıklara sahip çıkarak önemli sosyal sorumluluk projelerine imza atan Kuveyt Türk, “Değerlerimizle büyüyoruz” stratejisi doğrultusunda birçok restorasyon projesi üstlenmiş, kitap ve belgesel gibi kalıcı eserler ortaya koymuştur.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 istatistikhaber.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.