Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-03-21 09:11:00

Birleşik Krallık da korona virüs salgını nedeniyle hükûmetin aldığı yeni tedbir paketi Başbakan Boris Johnson tarafından açıklandı

Açıklanan tedbir paketi ile işyerleri kapatılan çalışanların islerini korumaya yönelik ücretlerinin yüzde 80'i hükûmet tarafından ödeneceği belirtildi.

Tedbir paketinde işletme ve çalışanları desteklemek için alınan önlemler arasında şirketlerin KDV ödemelerinde erteleme, küçük işletmelere faizsiz nakit yardımlar ve Temmuz 2020 için gelir vergisi ödemelerinde altı aya kadar erteleme de yer alıyor.

Önlemler kapsamında hükûmet tarafından alınan kararla bugün (Cumartesi) den itibaren take-away (hazır servis) dışında bütün pub, cafe, bar, restaurant ve eglence yerleri kapatıldı.

Maliye Bakanı Rishi Sunak "Benzeri görülmemiş" önlemlerin kriz nedeniyle isçilerin isten çıkarılmasını önleyeceğini söyledi.

Spor salonlar, pub, cafe, restaurant ve eglence yerlerinin kapatılmasının işletmeler üzerinde önemli bir etkisi olacağını vurgulayan Maliye Bakanı Rishi Sunak "insanların islerini kaybetme, kira veya ipotek (Mortgage) ödeyememe, yiyecek ve faturalar için yeterince ayarlanamama konusunda endişeli olduklarını biliyorum.. su an evdeki herkes önümüzdeki günler için endişeli. Bunu söyleyebilirim ki; bununla tek başına yüzleşmeyeceksiniz" dedi.

Önemli ölçüde Avrupa’yı etkisi altına alan korona virüsü salgını (Covid-19) İtalya, İspanya, Fransa ve Almanya'dan sonra İngiltere den de etkisini artırdı.

Daha önce okulların kapatılmasından sonra 40 metro (Underground) istasyonu kapatıldı. Ardından bazı metro hatlarının durdurulacağı duyuruldu.

Sağlık Bakanlığı, korona virüs salgınıyla daha hızlı ve etkin bir mücadele vermek için emekliye ayrılan 65 bin doktor ve hemşireyi tekrar göreve dönerleri çağrısında bulundu.

Ingiltere'de su ana kadar 3269 vaka tespit edilirken, 184 kişinin hayatını kayba ettiği açıklandı. Tedavileri biten 65 kişi ise taburcu edildi.

Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 istatistikhaber.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.