Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2023-01-24 13:29:49

Yunanistan, Çinli turistleri dört gözle bekliyor

Yunanistan Turizm Bakanı Vasilis Kikilias, Çin piyasasının Yunanistan’ın turizmi için son derece önemli olduğunu, Çinli turistlerin yeniden gelmesinin Yunanistan’ın turizm sektörüne olumlu etkiler getireceğini söyledi.

Kikilias Xinhua Haber Ajansı’na yaptığı röportajda, hem Yunanistan hem Çin’in uzun geçmişe dayanan medeniyet ve tarihe sahip olduğunu, Çin halkının Yunanistan’ın kültürüyle medeniyetine yoğun ilgi gösterdiğine dikkat çekti.

Turizm, Yunanistan ekonomisinin bel kemiği endüstrilerinden biri. Turizm geliri, Yunanistan’ın gayri safi yurtiçi hasılasının yaklaşık dörtte birini oluşturuyor. Çin ile Yunanistan arasında Mart 2022’de imzalanan “ortak eylem planı” uyarınca iki taraf, turizm tanıtımı, eğitim ve yatırım gibi alanlarda uluslararası ve çok taraflı çerçevelerde iletişim ve iş birliğini sürdürecek.

Çinli turistleri ağırlamak üzere aktif şekilde hazırlıklar yaptıklarını dile getiren Kikilias, “Çin, salgın tedbirlerini sürekli optimize ederken, vatandaşlarının yurt dışı seyahatlerini düzenli bir şekilde normale çeviriyor. Bu düzenlemeler, iki ülkenin ortak eylem planını daha iyi bir şekilde yerine getirmesini hızlandıracak. Çin piyasasına büyük değer veren Yunanistan, iki ülke arasında turizm, kültür, spor ve ticaret gibi alanlarda daha fazla işbirliğinin yürütülmesini bekliyor” dedi.

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 istatistikhaber.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.