Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-04-22 12:15:00

Gelişmiş rüzgar türbin kanadı erişim teknolojisine sahip K-BP-4 Türkiye'de

Platform üreticisi Alman Käufer firmasının son teknolojiye sahip yeni yüksekte çalışma platformu K-BP-4, Türkiye ve çevre ülkeler temsilcisi Ülke Enerji ile hizmet vermeye hazırlanıyor. Rüzgar enerjisi sektöründe türbinlerin gerekli tüm ihtiyaçlarına gelişen son teknoloji ile cevap verdiklerini belirten Ülke Enerji Genel Müdürü Ali Aydın’a göre, ileri teknolojiye sahip yüksekte çalışma platformu K-BP-4 ile yüksek rüzgar hızlarında bile çalışmak mümkün.

Rüzgar enerjisi sektöründe gerçekleşen teknolojik gelişmeler, bakım ve onarım hizmetlerindeki kaliteyi daha da artırıyor. Türkiye’nin rüzgar enerjisi sektörüne yıllardır inovatif çözümler kazandırma çabasıyla hareket eden Ülke Enerji de bu misyonuna yardımcı olacak yeni bir ürünle hizmet vermeye hazırlanıyor. Türkiye ve çevre ülkelerde temsilcisi olduğu Alman Käufer firmasının son teknoloji ürünü olan yüksekte çalışma platformu K-BP-4’ü Türkiye’de hizmetleri arasına aldıklarını açıklayan Ülke Enerji Genel Müdürü Ali Aydın, yatırımcı ve işletmelerin türbinlerin bakım ve onarım çalışmaları için harcayacakları zamanı ve maliyeti daha minimum seviyelere çekeceklerini belirtirken, yüksek rüzgar hızlarında da yüksekte çalışabilmenin sorun olmayacağını aktarıyor.

K-BP-4 İle Yüksek Rüzgar Hızlarında Çalışma İmkanı

Türbin kanatlarına 360 derece erişilebilirlik ile hızlı ve kolay montaj sağlayabilen K-BP-4 platformlarının dönebilen iskele yollarına da sahip olduğunu aktaran Ali Aydın, geleneksel yollarla karşılaştırıldığında birçok faydayı gözler önüne seren ve gelişmiş rüzgar türbini kanadı erişim teknolojine sahip olan yüksekte çalışma platformu K-BP-4’ünün rüzgar enerjisi bakım ve hizmet sektörü adına devrim niteliğindeki kazançlarını şu özelliklerle sağladığını aktarıyor.

• Gelişmiş rüzgar türbin kanadı erişim teknolojisine sahip.

• Kule mesafesi maksimum 17,5 m.

• Dönebilen platform yollarından herhangi bir kanat konumuna erişim sağlayabiliyor.

• Etkili 360 derece kanat erişilebilirliği özelliğine sahip.

• 3 noktalı vinç sistemi nedeniyle Güvenli ve istikrarlı sürüş ve çalışma kabiliyeti

• Yüksek rüzgar hızlarında çalışma (14 m/sec) fırsatı tanıyor.

• Güneş ışığı, soğuk, hafif yağmur ve karanlıkta mobil barınak ile daha uzun çalışma saatleri sağlarken, çalışanları da koruyabiliyor.

• Yeni Tırak vinçleri sayesinde 1150 kg artırılmış taşıma kapasitesine sahip.

• Uzaktan kumanda ile etkili ve güvenli çalışma ortamı sağlıyor.

Kanatlardaki Küçük Bir Erozyon Hasarı Verimliliği %3 Düşürebiliyor

Rüzgar enerjisinin verimliliğinin sürdürülebilirliğinde türbinlerin durumu büyük bir önem teşkil ediyor. Türbin kanatlarında gerçekleşebilecek minör bir erozyon hasarın saha koşullarına bağlı olarak türbin verimliliğini %3 ya da %4 oranında azaltabileceğine dikkat çeken Ali Aydın, türbinlerin bakım ve onarımının rüzgar enerjisinin bakım ve onarımı olduğunu aktarıyor. Türbinlerde gerçekleştirilmesi planlanan bakımlarda veya ani tamir ve onarımlarda zaman ve maliyetin de önemi kadar çalışan güvenliğinin de mühim olduğunu belirten Aydın, türbin bakımlarında yatırımcı, üretici ve çalışanların karşılaştığı tüm sorunlara tek elden cevap verebilecek son teknolojileri hizmetleri içerisine almaktan mutluluk duyduklarını ifade ediyor.

Zamandan ve Maliyetten Tasarrufu Yüksek Güvenlik ile Sağlıyor

Alman platform üreticisi Käufer’in gelişmiş kanat erişim teknolojisine sahip K-BP-4 yüksekte çalışma platformu, çalışanlara yüksek bir güvenlik sağlarken, işletmelere de ciddi tasarruflar sağlayabiliyor. Yüksekte çalışma platformlarının maliyet ve süreç açısından yüksek bedellere neden olan vinç çözümlerine oranla ciddi tasarruf sağladığını belirten Ali Aydın, güvenliği ve iş çıktılarındaki kaliteyi azaltan iple erişimlere göre de yüksek güvenlik sağlayan bu platformların, geleceğin enerjisini üreten rüzgar türbinlerine en iyi bakım ve onarım hizmetini verebilmenin kilit anahtarı olduğunu ifade ediyor.


Hibya Haber Ajansı

 

© Copyright 2024 istatistikhaber.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.