Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-03-25 09:26:00

Global risk iştahındaki artışla birlikte yükseldi

BIST100…Global Risk İştahındaki Artışla Birlikte Yükseldi…Yatırımcıların FED’in ekonomiyi desteklemek adına attığı adımları değerlendirmesiyle birlikte global hisse senedi piyasaları pozitif görünümlü başladığı haftayı devam ettirdi. BIST100 endeksi destek paketlerinin etkisiyle günü %5.98 yükselişle 89,286 puandan tamamladı. Bankacılık endeksi %7.84 yükselirken toplam işlem hacmi 9.1 milyar TL oldu. ABD Senato’nun 2 trilyon $ tutarında ekonomiye destek paketini kabul etmesinin ardından risk iştahının bugün de sürmesi beklenebilir. Yeni işlem gününde Asya piyasaları alıcılı bir görünüm sergilerken, BIST100 endeksinin de yükselişle açılması beklenebilir.

USDTRY…TL Dolar Karşısındaki Kayıplarını Telafi Etmeye Çalışıyor…FED’in açık uçlu parasal genişlemesiyle birlikte dolardaki yükseliş hız kesti. FED’in piyasadaki dolar likiditesi endişelerini rahatlatmak için swap kanalarının da açılmasıyla birlikte gelişen piyasa ülke para birimleri dolar karşısında pozitif bir görünüm sergiliyor. Bu süreçte diğer gelişen piyasa ülkelerine göre görece olarak sınırlı bir şekilde değer kaybeden TL, Dolar karşısında güçlenerek 6.42 seviyelerine geriledikten sonra 6.45 seviyelerinde dengelendi.

EURTRY…Euro TL Kuru 7 Seviyesinin Altına Geriledi…TL ve diğer gelişen piyasa ülke para birimleri majör para birimlerine karşı geçen haftaki değer kayıplarını telafi etme çabası içerisinde. Euro TL kuru yeni işlem gününün ilk saatlerinde 6.98 seviyelerinde işlem görüyor.

 EURUSD…FED’in Açık Uçlu Varlık Alım Programıyla Dolar Global Bazda Değer Kaybediyor…Koronavirüs salgını endişeleriyle birlikte Avrupa ve ABD’den gelen PMI verileri çöktü. FED’in açık uçlu varlık alım programıyla birlikte dolar global bazda değer kaybederken, 1.0890 seviyelerine yöneldi. Yeni işlem gününün ilk saatlerinde ise 1.0820 seviyelerinde işlem görüyor.

XAUUSD…Fiziki Altında Global Tedarik Zincirinin Bozulmasıyla Birlikte Yüksek Volatilite Gözlemleniyor… Dünyanın en büyük altın üreticileri koronavirüs salgını sebebiyle üretimlerine ara veriyor. Bu da tedarik zincirinin bozulacağı endişeleriyle birlikte ons altında yüksek volatilite görülmesine neden oluyor. Altın yükselişini 3.güne taşıdı. 1640 $ seviyelerine yükselen altının ons fiyatı yeni işlem gününün ilk saatlerinde 1613 $’dan işlem görüyor.

GLDGR…Ons Fiyatından Destek Buluyor…Dolar TL kurundaki gevşemeye rağmen gram altın fiyatları, ons altın fiyatından yukarı yönlü destek buluyor. Gram altın yeni işlem gününün ilk saatlerinde 334 seviyelerinde işlem görüyor.

BRENT… Koronavirüs Salgını Kaynaklı Gelişmeler Gündemde Kalmaya Devam Ediyor… Küresel piyasalarda risk iştahındaki artışa bağlı olarak brent petrolün varil fiyatı bu haftaki yükselişini 2.güne taşıdı. Rusya ve Suudi Arabistan arasındaki petrol arzı anlaşmazlığı belirsizliğini koruyor. Brent Petrol yeni işlem gününün ilk saatlerinde 27.90 $ seviyelerinde işlem görüyor.

S&P500…Teşvik Paketiyle Birlikte Tarihi Bir Yükseliş Gerçekleştirdi… ABD Senatosu koronavirüs salgınının ekonomik etkilerini önleyebilmek adına 2 trilyon $ tutarında teşvik paketi için anlaşma sağladı. FED’in açık uçlu varlık alım programının koronavirüsün piyasaya etkilerini azaltacağını değerlendiren yatırımcılar risk iştahındaki artışa bağlı olarak 2016 yılından beri görülen en düşük fiyatlardan alışa geçti. S&P500 endeksi dün tarihi bir yükseliş gerçekleştirdi. Vadeli işlemlerde sabah saatlerinde 2410 puan seviyelerinde işlem görüyor.

Kaynak:Alan Yatırım
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 istatistikhaber.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.