Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2023-05-25 16:47:26

İmamoğlu: "Atmadıkları takla kalmadı"

Menderes Caddesi’ni dolduran coşkulu kalabalığa konuşan İmamoğlu, “Yalanla, dolanla seçimin kazanılmayacağını bilirsiniz. Ya iftira. Açın Kuran'ı Kerim'i, iftirayla ilgili onlarca ayet görürsünüz. Yaradan, ‘Kimse hakkında, iftirada bulunma’ der. Büyük günahtır. İftirayla, kötü sözlerle iktidar olunmaz. Ucuz numaralardan medet umanlara, devlet yönetimi emanet edilmez kardeşim. Video montajlaması yapıyor, vatandaşı kandırmaya çalışıyor. Sonra da bu milletin vatansever evlatlarının insanlarına ‘terörist’ demeye kalkışıyorlar. Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na ‘terörist’ muamelesi yapan videolar hazırlıyorlar. Buna ne derler biliyor musunuz? Atmadıkları takla kalmadı” şeklinde konuştu.

“Siyaseti, caminin içine soktular” diyen İmamoğlu, “Bizim camilerimiz, her kulun eşitlendiği, Yaradan’a sığındığı, Yaradan'a dua ettiği yerdir. Orası, üstünlük kurma yeri değildir. Orası, siyasi münazaraların yeri değildir. Şu kalan günlerde, benim camimin o mihrabının, vaiz koltuğunun üzerinde oturan imamlara sesleniyorum: Benim inancımın hocaları olun. Benim inancımın imamları olun. Benim inancımın ayetlerini okuyup, surelerini okuyun, onları anlatın. Orası Peygamberimiz Hazreti Muhammed'in (S.A.V.) koltuğudur. Ona layık olun. Siyasete alet etmeyin. Haddinizi bilin” ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, perşembe mesaisine yeniden düzenlenen Zeytinburnu Zübeyde Hanım Caddesi’nde inceleme gezisi yaparak başladı. Cadde üzerindeki esnafa ziyaretlerde bulunan İmamoğlu, vatandaşlarla fotoğraf çektirdi.

Zeytinburnu’ndan komşu ilçe Güngören’e geçen İmamoğlu, İBB tarafından yenilenen Orgeneral Abdurrahman Nafiz Gürman Parkı’nda da vatandaşların yoğun ilgisi altında incelemelerde bulundu. İmamoğlu, park içindeki tesislerde spor yapan gençlerle de basketbol oynadı. Parkta çay molası veren İmamoğlu, Abdurrahman Nafiz Gürman Mahallesi muhtarı Özlem Söğüt’ten semtin sorunlarıyla ilgili bilgi aldı. Buradan Güngören Haznedar Mahallesi’nde kurulan semt pazarına geçen İmamoğlu, esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti.

“Bize oy versin, vermesin; herkes bizim canım vatandaşımız”

Güven Mahallesi Menderes Caddesi’nde de halkla buluşan İmamoğlu, kendisini karşılayan coşkulu kalabalığa hitap etti. Göngören’in ticari yaşamına başladığı yer olduğu bilgisini paylaşan İmamoğlu, İBB’nin ilçede yaptığı hizmetlerden örnekler verdi. İstanbul’un her ilçesine hizmet anlamında eşit yaklaşım içinde olduklarını vurgulayan İmamoğlu, özetle şunları söyledi: 

“Sizlerle bu anı yaşadığım için çok mutluyum. Bizim ahlakımız bize şunu söylüyor: Bize oy versin, vermesin; herkes bizim canım vatandaşımız. Onu bilincinde olalım ve hiç kimseye karşı kötü söz, kötü laf, kötü davranış yapmayacağız. O, bizim bakışımız asla değil. Ben insanlarımızın oyuna bakmam. Neye bakarım biliyor musunuz? Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olup olmadığına bakarım. 86 milyon insanımız, benim yurttaşımdır, benim canımdır, ciğerimdir, kardeşimdir, evladımdır, arkadaşımdır. Herkese öyle bakacağız. Tarihi bir dönemeçteyiz. Ya karanlığın girdabına gireceğiz ya da hep birlikte aydınlığa çıkacağız. Birlikte aydınlığa çıkacağımıza hiç şüphem yok. Sizlerle beraber başaracağız. Sizlere inanıyorum. Özellikle sevgili hanımefendiler, size inanıyoruz. Sizler şefkatinizle, vicdanınızla, adaletinizle, insanlara davranışınızla, evlatlarınızı yetiştirme biçiminizle bu sürecin aydınlık yüzleri olacaksınız. Ben bu milletin aklına, sezgisine, öngörüsüne güveniyorum.”

Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 istatistikhaber.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.