Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-04-07 09:19:00

Beklentiler risk iştahını destekliyor

Piyasa Gündemi

ABD Başkanı Trump ve Yardımcısı Pence tarafından hafta sonu yapılan açıklamada, ABD'deki salgının dengelenmeye başladığına dair ilk işaretlerin alındığının ifade edilmesi risk iştahını destekledi. Bununla birlikte ekonomik veri akışının sakin seyrettiği haftada salgına ilişkin gelişmeler ve açıklamalar önemini korumaya devam edecektir. Yurt içinde de toplam vaka sayısı 30.217’ye ulaşırken, salgın nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 649 oldu. 

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler  
     
•    Açıklanacak önemli bir ekonomik veri akışı bulunmuyor.

BIST-100 Güne Başlangıç

ABD'deki salgının dengelenmeye başladığına dair Trump’ın açıklaması hisse piyasalarının haftaya güçlü bir başlangıç yapmasına katkı sağladı. Ekonomiyi desteklemeye yönelik adımlar da gelmeye devam ediyor. Yurt dışı piyasalardaki olumlu görünümün etkisiyle BIST-100 Endeksi günü %2,81’lik yükselişle 92.071 puandan tamamladı. ABD borsaları dün günü %7’leri bulan yükselişlerle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri hafif alıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında bu sabah genel olarak yeşil bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne bir miktar alıcılı bir açılışla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 6,76 – 6,77 aralığında bulunan Dolar/TL, 08:35 itibariyle 6,76'lı seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Dün ABD hisse senedi endekslerinde %7’leri bulan aşan yükseliş küresel ölçüde hisse senetlerini destekledi. BIST 100 Endeksi de bir süredir güçlü direnç olarak bahsettiğimiz 92.000’in hemen üzerinde kapattı. Bugün endeksin bu seviye üzerinde tutunup tutunamayacağını izliyor olacağız. Bu seviyenin üzerinde tutunulması endekste 98-100 bin aralığını gündeme getirecektir. Buna karşın endeks 92 bin üzerinde tutunmayı başaramaz ve yeniden bu seviye altında kapanışlar olacak olursa yeni bir düzeltme hareketi görülebilir. Bu durumda aşağıda 90.500 ve devamında 88 bin yeniden hedef konuma geçebilir.  Bu nedenle 92 bin üzerinde pozitif görüşümüzü koruduğumuz endekste bu seviyenin altında riskleri sınırlamanın faydalı olacağını düşünüyoruz. 

 

Kaynak:Gedik Yatırm
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 istatistikhaber.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.