Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-01-28 09:36:00

Toksöz Grup, Sanovel’in %30 hissesini 200 milyon dolar karşılığında Yamma Investments’a sattığını duyurdu

Lüksemburg merkezli Yamma Investments, jenerik ilaç üretimi alanında Türkiye’nin lider geliştirici ve üreticilerinden biri olan Sanovel’den azınlık hissesi satın alımı konusunda anlaştı. Bu işlem, Toksöz Grup şirketlerinin bilançolarını küçültüp vergi yükümlülüklerini ödemelerine, bununla beraber Sanovel’in yeni ürünlerinin Ar-Ge çalışmalarına ve ihracat yatırımlarına olanak sağlayacak.

Satış işleminin yasal onaylar alındıktan sonra tamamlanması bekleniyor.

Sanovel Hakkında

Sanovel; kardiyovasküler hastalıklar, solunumla ilgili hastalıklar, gastrointestinal hastalıklar, antidiyabetik ve antihistaminik tedaviler ile antibiyotikler de dâhil olmak üzere birçok tedavi alanında farmasötik ürünler üretmektedir. Merkezi İstanbul’da bulunan şirket, ABD Gıda ve İlaç İdaresi (“FDA”) tarafından onaylanmış büyük, modern tesisinde üretim faaliyetlerini gerçekleştirmektedir. Sanovel, ilaç formülleri ABD Patent Dairesi tarafında onaylanmış tek Türk şirketidir.

Yamma Investments Hakkında

Yamma Investments, Londra merkezli Metric Capital Partners LLP ile yerel ortağı Afendis Capital Partners tarafından yönetilen, uluslararası sektör yatırımcıları konsorsiyumunun desteklediği Lüksemburg bazlı bir yatırım şirketidir.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 istatistikhaber.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.