Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-03-27 09:25:00

ABD'de hasta sayısı Çin'i geçti

Piyasa Gündemi

ABD’de açıklanan 2 trilyon dolar büyüklüğündeki teşvik paketine yönelik iyimser beklentiler dün de risk iştahını destekledi. Ancak koronavirüs salgını dünya çapında yayılmaya ve endişe oluşturmaya devam ediyor. Küresel çapta vaka sayısı 530 bini aşarken, ABD 85 bin vaka ile en çok vakanın görüldüğü ülke oldu. Yurt içinde de vaka sayısı 3.629’a ulaşırken, salgın nedeniyle can kaybı 75 olarak gerçekleşti.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler  
     
•    10:00 Türkiye – Ekonomi Güven Endeksi Önem: Orta
•    15:30 ABD – Kişisel Gelir / Gider Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Hisse piyasalarında gün içinde dalgalı bir seyir yaşansa da teşvik paketinin ABD ekonomisi üzerindeki olumsuz etkileri azaltacağına ilişkin beklentiler hisse piyasalarında alımların güç kazanmasını sağladı. Yurt dışında tekrar pozitife dönen görünümün etkisiyle BIST-100 Endeksi günü %2,77’lik yükselişle 91.528 puandan tamamladı. ABD borsaları dün günü %6’ları bulan yükselişlerle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri %1,50’nin üzerinde satıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında genel olarak yeşil bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne bir miktar satıcılı bir açılışla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 6,39 – 6,40 aralığında bulunan Dolar/TL, 08:40 itibariyle 6,39'lu seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Önceki gün 92 bini aşmakta zorlanan endeks dün bir kez daha burayı test etti ancak yine geçemedi. Kısa vadede ilk güçlü direncimiz burada bulunmaya devam ediyor. Burası aşılacak ve üzerinde kapanışlar görülecek olursa 98-100 bin aralığına kadar olacak bir hareketin önü açılacaktır. Bu nedenle burayı önemli görüyoruz. Aşağıda ise 89 bin ilk güçlü destek noktamız. Buranın altında ise 86.500 izlediğimiz diğer önemli seviye olacak. Son günlerde sağlanan parasal ve mali teşvikler ile ABD öncülüğünde güçlü tepkilere şahit oluyoruz. Olası bir geri dönüşün de burası kaynaklı olabileceği için ABD piyasaları yakından takip edilmeli.

Kaynak:Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 istatistikhaber.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.