Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-03-30 08:43:00

Asya borsaları sert düşüyor

Dış Haberler, 30 Mart (HİBYA) – Asya Borsaları haftaya sert düşüşle başladı.

Tokyo Borsası yüzde 3'ün üzerinde düşüş gösterirken, Çin'de de Merkez Bankası'nın faiz indirimine giderek, ekonomiye canlandırma çabalarına karşın borsalar düşüyor.

Tokyo borsası geçen haftayı yüzde 3.9 artışla güçlü bir şekilde kapamıştı, ancak Pazartesi günü Nikkei endeksi yüzde 3.1 düştü.

Şirket bazında havayolu şirketi ANA yüzde 8,5 değer kaybetti. Şirket hisseleri corona krizi sırasında diğer havayollarına göre nispeten iyi performans gösterdi ve bu yıl borsada “sadece” yüzde 22 düştü. Kameralarıyla tanınan Fujifilm ise yüzde 5,8 arttı. Mart ayının başlarında, Fujifilm'in yan kuruluşundan gelen, bir grip ilacının covid-19'a karşı başarıyla denendiği haberi şirket hisselerinin değer kazanmasında olumlu rol oynadı.

Çin'de Şanghay Menkul Kıymetler Borsası yüzde 1.6 düşerken, Shenzhens bileşik endeksi yüzde 2.8 geriledi. Pazartesi günü, ülkenin merkez bankası ekonomiyi canlandırmak için yeni bir girişimle yedi günlük ters repo faiz oranını 20 puan düşürerek yüzde 2,20'ye düşürdü.

Sanayi ve BT Bakan Yardımcısı Xin Guobin de gün boyunca otomobil parçası üreticilerinin, likidite sorunlarıyla başa çıkmasına yardımcı olarak, otomobil talebini artırmak için daha fazla önlem alınabileceğini açıklamıştı.

Bölgenin diğer borsaları arasında, Hong Kong yüzde 1,3 düşerken, Seul borsası yüzde 1,5 geriledi. Sidney Menkul Kıymetler Borsası yüzde 4.0 artışla diğer borsalara göre ters yönde ilerliyor. Cuma günkü işlemlerde Sidney yüzde 5 düşmüştü.

Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 istatistikhaber.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.