Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2023-02-25 13:20:32

Skywell ET5 Long Range, Türkiye’de

Otomotiv, bilişim, inşaat, gayrimenkul ve turizm sektörlerinde faaliyet gösteren Ulubaşlar Grubu’nun otomotiv şirketi Ulu Motor, Kasım 2021’de Türkiye’de satışlarına başladığı elektrikli araç markası Skywell ile yaklaşık 1 yılı aşkın sürede gerçekleştirmiş olduğu bin 150 adetlik teslimatlar ile önemli bir başarıya imza attı.

2022’de Skywell ET5, Türkiye’de Yılın Elektrikli Otomobili ödülünü de kazanarak başarılarını taçlandırdı. Skywell ET5 teslimatlarını kesintisiz sürdüren Ulu Motor, Mart ayından itibaren teslimatlarına başlayacağı uzatılmış menzil sunan ET5 Long Range Legend ve ET5 Long Range Exclusive adındaki iki yeni donanım seçeneğiyle elektrikli SUV pazarındaki iddiasını artırıyor. 86 kwh’lık yüksek kapasiteli bataryası sayesinde, WLTP normlarına göre, şehir içinde 646 kilometreye kadar menzil sunabilen ET5 Long Range Legend’ın anahtar teslimi fiyatı 1 milyon 499 bin TL’den, ET5 Long Range Exclusive’in anahtar teslimi  fiyatı ise 1 milyon 899 bin TL’den başlıyor.

2022’de bin 150 adet Skywell ET5 teslimatı gerçekleştirildi

Skywell Türkiye CEO’su Mahmut Ulubaş yaptığı açıklamada, “Kısa sürede Türkiye pazarında kabul gören Skywell, 2022’nin özellikle son yarısında yaşanan global lojistik problemlerine rağmen bin 150 adetlik teslimat adedine ulaştı. 2023 yılı hedefimizi ise yeni model versiyonlarının da desteğiyle, 2 bin 500 adet olarak belirledik. Özellikle son birkaç aydır aralıksız sürdürdüğümüz sevkiyatlarımızla araç bulunabilirliği konusunda müşterilerimizi en kısa süre içinde yeni otomobilleriyle buluşturmak için çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz.” dedi.

Türkiye çapında şu an 12 adede ulaşan, Skyhouse isimli satış, deneyim ve tanıtım noktalarını 2023 yılının sonunda 25 adedin üzerine çıkarma planlarını hızlandırdıklarını söyleyen Ulubaş, şunları kaydetti:

Legend ve Exclusive donanım seçeneklerinde sunduğumuz uzatılmış menzilli Skywell ET5 Long Range ile elektrikli araçlardaki en büyük beklenti olan menzil konusunda, zaten iyi olan kapasitemizi daha da üst bir seviyeye taşıyarak mevcut müşterilerimize yenilerini eklemeyi hedefliyoruz. Türkiye pazarında kısa sürede elde ettiğimiz başarının etkisiyle Skywell’in 15 ülkedeki distribütörlük ve yönetimini Ulu Motor bünyesine alırken Skywell Europe’un web sitesinin ve sosyal medyasının da yönetimini artık biz yapıyoruz.”

Skywell’in ilk stratejik SUV modeli ET5 artık daha iddialı

Skywell’in özellikle son 10 yılda elde ettiği yeni nesil enerjili araçlar alanındaki tecrübesi sonucunda üretilen ET5; güçlü görünümü, akıllı bağlantı sistemleri, otomatik sürüş destek sistemleri ve yüksek menzili ile kısa zamanda Türkiye’deki elektrikli araç seçenekleri arasında üst sıralara tırmandı. Uzatılmış menzil kapasitesiyle WLTP normlarına göre 646 kilometreye şehir içinde varan yüksek menzil sunabilen Skywell ET5 Long Range, 85,96 kwh batarya kapasitesiyle öne çıkıyor.

150 kW gücündeki elektrikli SUV, 0-100 km/s hızlanmasını 9.6 saniyede tamamlıyor. Skywell ET5 Long Range Legend’ın AC şarj cihazı gücü 6,6 kw olup 380V’lık hızlı şarj istasyonlarında bataryaların yüzde 20’den yüzde 70 seviyesine dolumu ise yaklaşık 63 dakikada tamamlanıyor. Wallbox ile 220V elektrik akımındaki yavaş şarjlardaki tam batarya dolumu ise 14 saatte gerçekleşiyor. Skywell ET5 Long Range Exclusive’in ise AC şarj cihazı gücü 11 kw olup 380V’lık hızlı şarj istasyonlarında bataryaların yüzde 20’den yüzde 70 seviyesine dolumu yaklaşık 63 dakikada tamamlanıyor. Wallbox ile 220V elektrik akımındaki yavaş şarjlardaki tam batarya dolumu ise 8 saatte gerçekleşiyor.

ET5 Long Range Exclusive’de zengin donanım

Türkiye’ye ilk aşamada Comfort, Comfort Plus, Premium Line ve Premium Plus olmak üzere 4 farklı donanım seviyesinde satılan Skywell ET5, yeni Long Range serisinde Legend ve Exclusive donanım paketleriyle ithal ediliyor.

Kapsamlı standart donanımıyla dikkat çeken Skywell ET5 Long Range Legend’da, ABS, EBD/CBC, BA/EBA, ARS/TCS, ESC/DSC, DAB, PAB, SAB, CAB, HAC, AUTO HOLD, HDC, ön park radarı, arka park radarı, arka kamera, LED farlar, LED gündüz farları, panoramik açılır cam tavan, anahtardan dört cam kaldırma, elektrikli, ısıtmalı, otomatik katlanabilir yan aynalar, 3 bölgeli otomatik klima ve 1 USB çıkışı gibi ekipman standart olarak sunuluyor.

Skywell ET5 Long Range Exclusive’de bunlara ek olarak; ACC, Lazer farlar, fabrikasyon karartılmış camlar, metalik renkli tavan rayları, 128 çeşit ambiyans aydınlatması, ön ve arkada LED tavan lambaları, PM 2.5 hava temizleme, 3 USB çıkışı, araç içi 220V güç kaynağı, kablosuz telefon şarjı, kamp modu, parti modu, uyku modu ve V2L deşarj modu sunuluyor.

Skywell ET5’in geniş iç mekanı, otomobilin kolaylık sağlayan donanımları, akıllı sistemleri ve sunduğu üç farklı sürüş moduyla desteklenerek konfora dönüşüyor. Bu kapsamda koltuklar için ekrana dokunularak, tek bir tuşla aşağı, yukarı ve sırt eğimi yön hareketleri değiştirebiliyor. Katmanlı koltuk dolgusu ve farklı sertlik derecelerindeki sırtlık, oturuşları daha konforlu hale getiriyor. 24 adet saklama alanı düzenlemelere yardımcı olurken, büyük panoramik sunroof ise ferahlığı artırıyor. Akıllı bagaj kapağı da benzer şekilde eller ne kadar meşgul olursa olsun rahat ve kullanışlı bir yapı sunuyor.

Skywell ET5’te konfor, hijyen ve kabin güvenliği birçok ayrıntıyla destekleniyor. Havalandırmalı ısıtma ile entegre koltuk sırtlığı kendini iklim ve sıcaklığa göre ayarlıyor ve kabin içi konforu artırıyor. Koltuk, kapı açıldığında otomatik olarak araçtan rahatlıkla inmek için ideal pozisyona ayarlanıyor ve üst sınıf bir kullanıcı deneyimi yaşatıyor. Yan hava yastıkları ve emniyet kemerleri sınırlandırıcılarına ait uyarı yapılandırması da gelişmiş güvenlik hissi sunuyor. Standart N95 klima filtre, mikron düzeyinde temiz bir havalandırma sistemi sağlıyor.

Elektrikli otomobilde 8 yıl veya 150 bin kilometre batarya garantisi

Çin’in önde gelen markalarından Skywell’in güvenilirliği ve Ulu Motor tecrübesini birleştirerek Türkiye pazarındaki başarısına ulaşan Skywell ET5, araç bataryası için sunulan 8 yıl veya 150 bin kilometre garanti süresiyle de dikkat çekiyor.

Elektrikli D-SUV, “Türkiye’de Yılın Elektrikli Otomobili” seçildi

Modern ve güçlü tasarımını, yenilikçi lazer farları ve bagaj kapağını tamamen kaplayan “Skywell” yazılı fren ışıklarıyla perçinleyen ET5, aynı zamanda boyutlarıyla geniş bir iç hacim de sunuyor. ET5; 4 bin 698 milimetre uzunluğu, bin 908 milimetre genişliği, bin 696 milimetre yüksekliği ve 2 bin 800 milimetrelik aks mesafesi ile sınıfında öne çıkarak ferah bir yaşama alanı sunuyor. 467 litrelik bagaj hacmi, koltuklar yatırıldığında bin 141 litreye kadar çıkartılabiliyor.

Skywell ET5’in başarısı, Türkiye Elektrikli ve Hibrid Araçlar Derneği (TEHAD) tarafından 2022’de ilk defa düzenlenen ve halktan gelen oylarla belirlenen “Türkiye’de Yılın Elektrikli Otomobili” yarışmasında aldığı ödülle pekişti.

Türkiye’de ilklerin otomobili

Skywell ET5, birçok özelliği ile Türkiye’nin de ilki haline geldi. Türkiye’nin ilk yüzde 100 elektrikli D Segmenti SUV’u. Servisi müşterinin ayağına götüren ilk elektrikli araç markası. 8 yıl veya 150 bin kilometre ile uzun ana batarya garanti süresi.

Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 istatistikhaber.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.