Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2022-08-29 11:48:56

Tarihi Sultan Hanı turizme açıldı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 20 gün içerisinde Bünyan’daki Selçuklu eseri Sultan Hanı’nı KAYTUR hizmetleri ile buluşturarak turizme kazandırdı.

Tarihi handa konuşan ve Sultan Hanı’nı ve bölgeyi turistlerin geleceği bir uğrak yeri haline getireceklerini, bu konuda da gerekenleri yapacaklarını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, “Gerçekten bir Selçuklu şehri olan Kayseri’mizin Sultan Hanı Kervansarayı olarak bilinen bölgedeyiz. Burada hem mahalle olarak hem gerçekten İpek Yolu güzergahında Selçuklu’nun adeta nefesini bize hissettiren, ayakta kalan devasa bir eseri halkımızla buluşturmak, onların tanımasına fırsat vermek amacıyla valimizle ve KAYTUR’la işbirliği de yapmak suretiyle hem yeme-içme mekanı, hem buranın düzenlenmesi hem tanıtılması, hem aydınlatılması, çevre düzeni, mahallemizin isteklerinin karşılanması çalışmaları yapıldı.

Sultan Hanı, Karatay Hanı ve ardından Şahruh Köprüsü ile bir destinasyon oluşturup, Tuz Gölü’müzün de manzarasından faydalanacak şekilde burada bir turizm odağı oluşturarak vatandaşlarımızın, hemşehrilerimizin, Türkiye’deki kardeşlerimizin ve yurt dışından da yine turistlerin geleceği bir uğrak yeri olacak. İnşallah bu manada üzerimize düşeni yapacağız” diye konuştu.

Büyükkılıç, hiçbir mazeret uydurmadan burayı daha yaşanılabilir hale getireceklerinin altını çizerek şunları kaydetti:

“Gerek güvenlik kameraları ile gerek yollarınız da yapılacak düzenlemeler ile varsa diğer istekleri ile ilgili hiçbir mazeret uydurmadan burayı daha yaşanılabilir, herkesin bir uğrak yeri olacağı ve aynı zamanda da Sivas yolu güzergahında bir dinlenme tesisleri mantığı içerisinde de istifade edileceği, düğünlerin yapılacağı gerektiğinde, sosyal etkinliklerin yapılacağı, konserlerin verileceği, kısacası aklınıza ne geliyorsa burayı cıvıl cıvıl herkesin merak edip, ‘bir de ben gidip göreyim’ diyeceği konum ve duruma getirme yönünde irademizi göstereceğimizi buradan paylaşıyor, emeği geçenlere teşekkür ediyor, Bünyan’ımıza, Sultan Han’ımıza hayırlı uğurlu olsun diyorum.”

Sultan Hanı’nın turizme açılması dolayısıyla konuşan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ise bugünün özel bir gün olduğunu ve 15-20 gün gibi bir sürede Başkan Büyükkılıç’ın Sultan Hanı’nı turizme uygun hale getirdiğini vurgulayarak, şöyle konuştu:

“Bugün gerçekten hem bu Sultan Hanı köyü için, hem Bünyan için özel bir gün. Açık yüreklilikle söyleyeyim, atanalı 3 ay oldu, belediye başkanımız beni iki kere buraya getirdi. Dolayısıyla iki kere buraya gelmemin sadece gezi, ziyaret amaçlı, işte gidelim eğlenelim falan değildi. Geçen 15-20 gün önce geldiğimizde, Özkan başkanımıza Büyükşehir Belediye Başkanımız bir söz verdi. Dedi ki ‘burayı Büyükşehir olarak işletmeye açacağım. Burada insanlar çay içebilecek, kahve içebilecek, dertleşebilecek, oturabilecek, sohbet edebilecek. Arkasından bu bölgeyi turizm bölgesi yapacağım.’ İşin gerçeği, 15-20 gün içerisinde, bir ay içerisinde ben bunun olabileceğini tahmin etmiyordum. Çünkü görünen şeylerin ötesinde görünmeyen işler yapıldı. İçeride mutfakların kurulması, birçok elektrik, birçok sistem burada değişmesi gerekiyordu.”

Başkan Büyükkılıç, yerel ürünlerin satışına fırsat vermek kapsamında mahalleliye seslenerek, “Burada açık çek veriyoruz, ürünleriniz getirin burada pazarlayın. Kalan ürünleri almak da benim boynumun borcu. Yerel ürünlere fırsat veriyoruz” çağrısında bulundu.

Sultan Hanı’nda bazlama ve gözleme pişirerek ziyaretçilere ikram eden Başkan Büyükkılıç ve Vali Çiçek, ayrıca tarihi handa müzisyenler ile bir araya gelerek, bölge sakinlerine mini bir konser verildi. Başkan Büyükkılıç, ‘Gesi Bağları’ türküsünü seslendirirken, Vali Gökmen Çiçek ile Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın da şiir okudu.

Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 istatistikhaber.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.