Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-04-07 11:17:00

FX Bülteni

FX BÜLTENİ                                                                                                    



USD/TRY: Koronavirüs salgınından en çok etkilenen ülkelerde vaka ve ölüm sayılarının azalmasının getirdiği iyimserlik bu sabah da devam ediyor. Dolar ise baskı altında kalırken, Gelişmekte Olan Ülke (GOÜ) para birimleri alıcılı görüntüsünü koruyorlar. Tarihsel ortalamalarına göre halen yüksek seviyelerde bulunan ancak geçtiğimiz haftalarda düşüş eğilimi gösteren oynaklıktaki görüntüyle birlikte piyasalarda yaşanan rahatlık bugün de devam edebilir ve GOÜ para birimleri de mevcut eğilimini koruyabilir. Dün %0,7 oranında değer kaybeden TL ise bugün GOÜ para birimleriyle birlikte alıcılı. Şu aşamada, güçlü sayılabilecek direnç bölgesine de yakın seyreden kur, risk iştahındaki toparlanma eğilimi ile birlikte 6,78 seviyesinin altında kalabilir. Kurda 6,70 seviyesinin altına bir kayma yaşanması durumunda da 6,64 hedef olabilir.


EUR/USD: Koronavirüs salgının yüksek olduğu bölgelerde vaka ve ölüm sayısının düşüş göstermesi ile risk iştahındaki olumlu görüntü Dolar'ı baskılarken, geçen haftaki sert düşüşün ardından paritede toparlanma eğilimi devam ediyor. Şu aşamada, düşme eğilimindeki oynaklıkla beraber Dolar baskı altında kalmaya devam edebilir ki dün geçen haftaki en düşük seviyelerden destek bulan paritede yükseliş isteği devam edebilir. Bu kapsamda, parite 1,0820 yakın desteğinin üzerinde kalarak 1,0910 seviyesini hedefleyebilir. Sonraki hedef ise 1,0950 seviyesinde. Diğer yandan, 1,0820 desteğinin altında 1,0760 ve 1,0690 sıralı destekler olarak izlenebilir.


XAU/USD: Haftaya alıcılı bir görüntüyle başlayan Ons Altın'da, Dolar likiditesine yönelik endişelerin etkisini  yerini yavaş yavaş temel fiyatlamalara (resesyona giren küresel ekonomiler, düşük faiz ve bol likidite vs) bırakabileceğini ve değerli madenin yükseliş eğilimini koruyabileceğini düşünüyoruz. Kısa vadeli olarak, değerli maden 1.644 seviyesinin üzerinde tutunarak 1.680 seviyesine doğru yükselişini devam ettirebilir. Diğer yandan, olası düşüşlerde 1.644 desteğinin altında 1.630 tepki gelebilecek destek olarak izlenebilir.

 
 

Kaynak: Ziraat Yatırım
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 istatistikhaber.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.