Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-08-14 19:40:00

GSK ve CureVac’dan stratejik mRNA teknolojisi için iş birliği

GSK ve CureVac, enfeksiyon hastalığı patojenlerini hedefleyen, beş adet mRNA bazlı aşı ve monoklonal antikoru (mAbs) için araştırma, geliştirme, üretim ve ticarileştirme süreçlerini kapsayan stratejik bir iş birliği anlaşması imzaladıklarını duyurdu. İş birliği, GSK'nın mevcut mRNA kapasitesini CureVac’ın entegre mRNA platformuyla tamamlayacak.

 

mRNA (mesajcı RNA), yeni aşıların ve ilaçların geliştirilmesi için hızla ilerleyen, son teknolojiye sahip bir platform. Bu platform, potansiyel olarak önlenebilen veya tedavi edilebilen hastalık aralığını genişletirken, aynı zamanda geliştirme ve üretimi önemli ölçüde hızlandırmayı vaat ediyor. Hücrelerin protein üretmesi ve oluşması için gereken genetik kodu taşıyan mRNA, insan vücudunda protein sentezini sağlıyor. mRNA teknolojisinin aşılarda ve ilaçlarda kullanılmasıyla, spesifik proteinler veya antijenler vücudun kendi hücreleri tarafından üretilebiliyor ve böylece bağışıklık sisteminin hastalığı önlemesine veya bunlarla savaşmasına olanak tanıyor.

 

İş birliği, immünoloji bilimine yönelik Ar-Ge odağıyla uyumlu olarak GSK’nın mAbs inovasyonundaki büyüyen kapasitesini daha da geliştirecek. İlerleyen mRNA bazlı aşı ve tedavi teknolojilerinin, gelecekteki salgınlara karşı yanıtı iyileştirmeye katkı sağlaması bekleniyor.

 

GSK Aşı Bölümü Başkanı Roger Connor, iş birliğiyle ilgili “GSK’nın kendini geliştiren mRNA (SAM) aşı teknolojisi bize mRNA teknolojisinin aşı geliştirme bilimini ilerletme potansiyelini gösterdi ve CureVac’ın deneyimi de kendi uzmanlığımızı tamamlayıcı bir rol oynayacak. SAM de dahil olmak üzere, mRNA teknolojisini uygulayarak, enfeksiyon hastalıklarını hiç olmadığı kadar hızlı şekilde tedavi etmek ve önlemek için gelişmiş aşıları ve tedavileri üretmeyi ve çoğaltmayı umut ediyoruz.” dedi.

 

CureVac Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Franz-Werner Haas ise; “GSK ile ortak olmaktan mutluluk duyuyoruz. GSK’nın uzmanlığı ve global kapsama alanı sayesinde platformumuzun değerini daha da geliştirmemize ve dünya için potansiyel ürünlere dönüştürmemize olanak tanıyacak dünya çapında bir ortak kazanıyoruz.” diye konuştu.

 

Kalkınma projeleriyle ilgili olarak CureVac'taki Ar-Ge faaliyetlerini finanse edecek olan GSK, bu iş birliği kapsamında, CureVac'a 130 milyon sterlin öz sermaye yatırımı ve 104 milyon sterlin peşin ödeme yapacak. CureVac ise, bu projelerin Faz 1 çalışmalar sırasındaki klinik öncesi ve klinik gelişmeden sorumlu olacak. Sonrasında ise GSK daha ileri geliştirme ve ticarileştirmeden sorumlu olacak. CureVac, ticarileştirme de dahil olmak üzere, ürün adaylarının GMP üretiminden sorumlu olup tüm ürün adayları için seçilen ülkelerdeki ticarileştirme haklarını koruyacak.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 istatistikhaber.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.