Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-04-08 22:19:00

Bernie Sanders, başkanlık yarışından çekildi

ABD'de Demokrat Parti'nin sosyalist başkan adayı Bernie Sanders, yarıştan çekildi. Böylece, ABD'de Kasım seçimlerinde Demokrat Parti'nin, Donald Trump ile yarışacak başkan adayı Joe Biden oldu.

Vermont senatörü Bernie Sanders, Demokrat Parti'nin Başkan adayının belirlenmesi için yapılan ön seçimlerde 3 Mart'taki Süper Salı'ya kadar önde gidiyordu.

Ön seçimlerine en önemlilerinden biri olan 'Süper Salı'nın galibi ise, önceki Başkan Barrack Obama'nın yardımcısı Joe Biden oldu ve bu süreçten sonra öne geçti.

Biden, ülkenin en büyük ikinci eyaleti Teksas'ın da bulunduğu 9 eyalette, en yakın rakibi Vermont senatörü Bernie Sanders'ı geçerek, parti içinde en yüksek delege sayısına ulaştı.

3 Şubat’ta Iowa’da başlayan ön seçim sürecinde, son duruma göre, Biden'ın 1.217, Sanders'in 914 delegesi bulunuyor.

Sanders yarışa devam etseydi, ön seçim sürecizHaziran’da sonlanacak ardından Demokrat Parti 13-16 Temmuz'da Milwaukee'de kendi başkan adayını resmen açıklayacaktı.

Kendisini bir "demokratik sosyalist" ve İskandinav ülkelerindeki sosyal demokrasinin bakış açılarını takdir eden bir kişi olarak nitelendiren Bernie Sanders, zengin kişiler ve zengin kurumların daha yüksek vergi vermesi ve bu paranın sosyal hizmetlere harcanması, asgari ücretin yükseltilmesi, evrensel sağlık hizmetleri ve ücretsiz üniversite öneriyor.

Sanders, 2016 seçimlerinde de Demokrat Parti'den adaydı. İlk kez bir başkan adayının, Medicare for All (Herkes için bedava sağlık hizmeti), Free College for All (Herkes için bedava üniversite eğitimi) gibi ABD için radikal sol görünen fikirleri geniş kitlelere aktarması ve ekonomik, sosyal, kimliksel eşitsizliklere dikkat çekmesi oldukça ses getirdi.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 istatistikhaber.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.