Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-03-24 08:49:00

Küresel piyasalar

ABD’de fiyatlamalar: Teşvik paketi üzerinde ikinci defa anlaşmaya varılamaması sebebiyle negatif seyir izledi 
Dün ABD piyasaları, Fed’in koronavirüs salgınının makroekonomik etkilerini bertaraf etmek için attığı tarihi adıma rağmen, yine salgınla mücadele için hazırlanan yaklaşık 2 trilyon dolar büyüklüğündeki ekonomik teşvik paketine ilişkin Senato’da ikinci defa anlaşmaya varılamaması sebebiyle satıcılı seyir izledi. Dow Jones endeksi %3,04 düşüşle 18.591,93 puan seviyesine gerilerken, S&P 500 endeksi %2,93 değer kaybıyla 2.237,40 puan seviyesinden kapandı. Nasdaq endeksi ise teknoloji hisselerine gelen alımlar öncülüğünde daha ılımlı olarak %0,27 gerilemeyle 6.860,67 puan seviyesinden kapanış yaptı. Hisseler özelinde Boeing hisseleri, Goldman Sachs tarafından yapılan telekonferansta, şirketin virüs salgınının yarattığı kriz ortamıyla mücadele edebilmek için yeterli nakite sahip olduğu ve talebin toparlanacağının ifade edilmesiyle %11 yükseliş kaydetti.

Asya’da fiyatlamalar: Teşvik paketine ilişkin olumlu beklentiler Fed kararının yarattığı iyimserlikle alıcılı seyir izliyor

Bu sabah Asya piyasaları, hem Fed hamlesinin yarattığı iyimserlik hem de ABD Senatosu’ndan dün tekrar yeterli oyu alamayan teşvik paketinin tekrar görüşülebileceğine yönelik beklentilerle alıcılı seyir izliyor. Bu doğrultuda, KOSPI ve Nikkei endeksleri sırasıyla 6,39 ve %5,92 yükseliş kaydederken, S&P ASX 600 %4,17 artıda. Shangai ise daha ılımlı olarak %1,06 değer kazanıyor. ABD vadelilerde de alıcılı seyir hakim. 

Avrupa’da fiyatlamalar: Fed aksiyonuna karşın devam eden virüs endişeleri sebebiyle ekside kapandı

Dün Avrupa piyasaları, Fed’in sınırsız varlık alımı kararı alarak tarihi bir adım atmasına karşın, artan koronavirüs salgını bilançosu sebebiyle satıcılı seyir izledi. FTSE 100 endeksi %3,79 gerilerken, CAC 40 endeksi %3,32 geriledi. DAX endeksi de %2,10 aşağıda kapandı. Sektörler tarafında seyahat sektörü hisselerinde kayıplar %7’yi aşarken, Fed kararının ardından enerji sektörü hisselerinin %0,9 yükseliş kaydettiği takip edildi.  

Kaynak:Halk Yatırım
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 istatistikhaber.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.