Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2022-08-29 14:29:10

“30. WorldFood İstanbul” 1 Eylül’de kapılarını açıyor

Hyve Group tarafından 1-4 Eylül 2022 tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde organize edilen 30. Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı(WorldFood Istanbul)’na 800’e yakın katılımcı ve 2 binin üzerinde marka katılacak.

Hyve Group tarafından organize edilen ve Türk gıda sektörünün uluslararası buluşma noktası olan WorldFood Istanbul’da, 4 gün boyunca yerli ve yabancı ziyaretçilerin ağırlanması için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Fuar, birçok yeni ürünü ve en son teknolojileri gıda sektörüne tanıtmaya hazırlanıyor.

Gıda sektörünün en önemli fuarlarından biri olarak ön plana çıkan WorldFood Istanbul, sektöre yön veren isimlerin katılımları, ses getirecek etkinlikler, ziyaretçilerle ilk kez buluşacak yeni ürünler ve geniş katılımcı profili ile önemli bir görev üstleniyor.

Worldfood Istanbul, gıda sektörü için yeni pazarların kapılarını aralıyor

WorldFood Istanbul, ilk organizasyonumuzdan bu yana sektörün gelişimine öncülük etmeyi amaçlıyor ve bu hedefle her yıl sektörün önde gelen paydaşlarını bir araya getiriyor. Yarattığı iş hacmi ile Türkiye ekonomisine ve istihdamına da büyük katkılar sağlayan gıda sektörünün ilerlemesinde büyük rol oynayan WorldFood İstanbul; fuar katılımcılarına yeni bilgi edinmelerinin yanı sıra farklı pazarlarda iş yapma fırsatı da sunuyor.

WorldFood İstanbul 2022; İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar Ve Mamulleri İhracatçıları Birliği ile olan güçlü iş birliği ve ihracatta oldukça etkin bir rol oynayan Alım Heyeti Programı çerçevesinde dünyanın farklı noktalarından önemli satın almacıları bu sene de konuk etmeyi planlıyor. Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkeleri (MENA), Balkan ülkeleri, CIS ülkeleri, Güney & Kuzey Amerika ülkeleri, Güneydoğu Asya gibi önemli bölgelerden ağırlıklı olmak üzere 77 ülkeden 550'den fazla davetli satın almacı bu yıl fuarda yer alacak.

Perakende zincirleri ile süt ve süt ürünlerinden yaş sebze-meyve üretici ve satıcılarına, sektörün tamamına dokunan fuar, Türkiye’den Bifa, Tariş, Saray, Ekici, Sütaş, Çaykur, Kebir, Çizmeci Gıda, Kent, İkbal, Orkide, Burcu Gıda ve Bolçi gibi yüzlerce önemli markayı ağırlayacak.

WorldFood Istanbul, bir yandan gıda sektörünü birçok yeni ürün ve hizmetle tanıştırmaya hazırlanırken bir yandan da panelleri, konferansları, girişimciler alanı, yemek şovları, kısacası tüm etkinlikleriyle gıda sektörünün hem ekonomik hem de renkli yönünü, farklı endüstri uzmanları ile ele almayı hedefliyor.

Sektörün gündemi uzmanlar tarafından masaya yatırılacak

Gıda sektörünün en büyük buluşma noktası olan WorldFood Istanbul Fuarı, sektörün gündeminin uzman isimler ile derinlemesine mercek altına alınacağı, Food Arena Etkinlik Programı ile ziyaretçi ve katılımcılarıyla buluşacak.

Fuarla eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek Food Arena Etkinlik Programı ziyaretçi ve katılımcılara, pandemi sürecinde Türkiye çapında tedarik zincirinde bozulan arz-talep dengesi ve tüm dünyayı etkileyen iklim krizi sebebiyle sürekli değişim halinde olan sektör ile ilgili önümüzdeki dönem piyasa öngörülerini, teknolojik gelişmeleri, sürdürülebilir iyi örnekleri sunmaya hazırlanıyor.

4 gün boyunca gerçekleştirilecek 10 panelde; sürdürülebilir ekonomi, gıda atıklarıyla mücadele, koruyucu sağlık, online & offline pazaryeri trendleri, sorumlu gıda hareketi, güvenilir gıda, tarımda kadınların güçlendirilmesi konuları tartışılacak. Sektöre yön veren 40’a yakın isim ve iş birlikleriyle derinlemesine konuşularak sektöre pek çok iyi örnek sunulacak. 

30.WorldFood Istanbul’a çok yoğun ilgi olduğunu belirten Fuar Direktörü Semi Benbanaste, “Pandemi öncesi dönemi de geride bırakan bir ilgi ile karşı karşıyayız.” dedi ve Türkiye ekonomisine 1 milyar euroyu aşan iş hacmi sunacaklarını söyledi.    

Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 istatistikhaber.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.