Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-05-26 01:21:00

Yurtiçinde İlk Çeyrek Büyüme Datası Açıklanıyor…

Yurtiçinde İlk Çeyrek Büyüme Datası Açıklanıyor…

TÜİK 2020 yılı birinci çeyrek Gayrisafi Yurt İçi Hasıla datasını açıklayacak. Açıklanacak olan veriye dair piyasa beklentisi Türkiye ekonomisinin yılın ilk çeyreğinde % 5,0 büyüyeceği yönünde şekilleniyor. Türkiye ekonomisi 2019 yılında bir önceki yıla göre % 0,9 düzeyinde büyümüştü. Verinin açıklanması sonrasında TL varlık fiyatlamalarında oynaklık artış gösterebilir. (29 Mayıs) (A1Capital)

ABD GSYH ve PCE dataları global piyasalarda haftanın en önemli gündem maddesini oluşturuyor…

ABD’de açıklanacak olan GSYH verisi ikinci okuma datası takibimizde olacak. Özellikle, Çin’ de başlayıp global bir pandemiye dönüşen virüs salgının olumsuz etkileri nedeniyle ilk yayınlanan datada ABD ekonomisinin % 4,8 daraldığı açıklanmıştı. ABD ekonomisi 2019 yılı son çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre % 2,1 düzeyinde büyümüştü. ( 28 Mayıs)

Gözler PCE enflasyon verisine çevrildi…

ABD’de açıklanacak olan Kişisel Tüketim Giderleri Fiyat Endeksi (PCE) verisi Mart ayında bir önceki aya göre % 0,3 azalış gösterdi. PCE verisi Mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre % 1,3 düzeyinde artış gösterdi. Enerji ve Gıda gruplarının hariç tutulduğu Çekirdek PCE verisi Mart ayında bir önceki aya göre % 0,1 düşüş gösterdi. Çekirdek PCE bir önceki yılın aynı ayına göre % 1,7 artış kaydedildi. Açıklanacak olan PCE göstergesi enflasyonun gidişatını takip açısından ABD Merkez Bankası’nın (FED) yakından takip edildiği biliniyor. (29 Mayıs)

Almanya Büyüme ve Enflasyon Dataları açıklanıyor…

Euro Bölgesi’nin lokomotif ülkesi olan Almanya’da GSYH verisi açıklanacak. Yılın ilk çeyreğinde yaşanan virüs pandemisinin ülke ekonomileri üzerinde olumsuz yansımaları takip edilmeye devam ediyor. Almanya’da açıklanan 2020 yılı öncü GSYH verisine göre, Almanya ekonomisi yılın ilk çeyreğinde % 2,2 daraldığı açıklanmıştı. Açıklanacak olan final büyüme datasına dair piyasa beklentisi Almanya ekonomisinin % 2,2 daralacağı yönünde şekilleniyor. ( 25 Mayıs)

Almanya TÜFE verisi artış hızında Mayıs ayında ivme kaybı yaşanacak mı?

Almanya’da açıklanacak olan Mayıs ayı öncü Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verisi takip edilecek. Mayıs ayı TÜFE verisinde piyasa beklentisi bir önceki aya göre % 0,7 ve bir önceki yılın aynı ayına göre % 0,7 artış yaşanabileceği yönünde şekilleniyor. Nisan ayı verisinde bir önceki aya göre % 0,4 ve bir önceki yılın aynı ayına göre % 0,8 artışın yaşandığı açıklanmıştı. ( 28 Mayıs)

*Yurtiçinde Ramazan Bayramı dolasıyla piyasalar kapalı olacak. (25-26 Mayıs)

*TCMB tarafından planlı takvime göre Finansal İstikrar Raporu'nun açıklanması bekleniliyor. (29 Mayıs)

*ABD'de Resmi tatil nedeniyle piyasalar kapalı olacak. (25 Mayıs)

Kaynak A1 Capital
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 istatistikhaber.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.