Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-03-27 00:00:00

Vertiv, “TIER Ready” modüler veri merkezleri için Uptime Institute ile iş birliği yaptı

Ortaklık, Vertiv’in prefabrik modüler veri merkezlerini kullanarak kurulan tesislerin Uptime Institute TIER Sertikası alma sürecini kolaylaştıracak

Küresel altyapı çözümleri sağlayıcısı Vertiv (NYSE: VRT), bugün yaptığı açıklamayla performans dayanıklılığını belgeleyen Uptime Institute TIER İçin Hazır (TIER-Ready) ödüllü prefabrik modüler (PFM) veri merkezlerini duyurdu.

Vertiv’in TIER İçin Hazır PFM modellerini kullanmak, müşteriler için bu sistemlerin bir kez kurulduktan sonra, bu alanda imrenilen Kurulu Tesisler için TIER Sertifikası’nı (TCCF) kolay ve hızlı bir şekilde almalarının güvencesi olacak. Vertiv'in TIER İçin Hazır PFM çözümleri, TIE Uyumlu programını 2020 yılında küresel anlamda genişletmek için Avrupa, Orta Doğu ve Afrika'da (EMEA) kullanıma sunuldu.

TIER İçin Hazır ortaklığı, Vertiv’in belirli PFM tasarımlarının Uptime Institute tarafından mühendislik geliştirme sürecinde incelendiği stratejik bir ortaklıktır. Bu inceleme ile küresel bilinirliğe sahip TIER Topoloji Standardının katı gereksinimleri kontrol edilmektedir. TIER İçin Hazır ibaresini taşıyan Vertiv PFM ürünleri, stratejik olarak TIER Sertifikalı dijital altyapıyı kurmak isteyen müşterilerin kullanılabilirlik ve çalışma süresi gereksinimlerini doğrudan destekler. Vertiv, ortaklık uygulamasının bir parçası olarak SmartMod™ PFM altyapısı için 10 kabinet ve 80 kW BT yüküne kadar Uptime Insitute TIER İçin Hazır III tasarım incelemesini tamamlamıştır. TIER İçin Hazır ibareli SmartMod çözümlerinin kullanıldığı tesisler, Uptime Institute TCCF sertifikasını hızlı ve kolay bir şekilde alabilirler.

PFM yaklaşımı, yeni veri merkezi beyaz alanında geleneksel olarak kurulan veri merkezlerine göre daha az yerinde kurulum gereksinimi için çevik ve verimli bir yol sunar. PFM kurulumları, özellikle gelişmekte olan ekonomilerde geleneksel bir kurulum sürecinin engelleri olmadan ve gelişmiş sistem entegrasyonu, test ve görevlendirme ile sınır bilişim dahil olmak üzere hızlı bir şekilde yeni kapasite oluşturmanın bir yolu olarak büyük ilgi görmektedir. 451 Research analistlerine göre, PFM veri merkezleri pazarının 5 yıl bileşik büyüme oranının (CAGR) 2021’e kadar yüzde 14,4 olması ve 4,4 milyar dolara ulaşması bekleniyor.

Daha küçük alanda daha yüksek performans sağlayacak

Vertiv Entegre Modüler Çözümler Başkan Yardımcısı Viktor Petik, “Vertiv olarak kurduğumuz yeni ortaklık ile iş ortaklarımızın ve müşterilerimizin modüler veri merkezlerinde de geleneksel veri merkezindeki performansı alabilmelerini sağlayacak önemli bir adım attık. TIER İçin Hazır sertifikalı ürünlerimiz, PFM veri merkezlerinden yararlanan tesislerin çevik ve verimli bir şekilde kurulum yapabilmelerini mümkün hâle getiriyor. Uptime Institute’un tüm dünyada sağladığı güven artık Vertiv ürünlerindeki performans ile buluşacak” şeklinde konuştu.

Uptime Institute TIER Topoloji Standardı, veri merkezi güvenilirliği ve dayanıklılığı için sektörel bir standart haline gelmiştir ve müşterilerin TIER Sertifikalı veri merkezlerinde, tam şebeke gücü arızası da dahil olmak üzere çok çeşitli çalışma koşullarında tanımlanabilir ve öngörülebilir bir performans elde edeceklerinin garantisini verir. Uptime Institute, PFM tedarikçilerinin dünya çapında binlerce TIER Sertifikalı veri merkezinde hâlihazırda elde edilen güvenilirlik ve dayanıklılık seviyelerine ulaşabilecek çözümler sunabilmesi için TIER İçin Hazır tasarım inceleme programını başlattı. TIER İçin Hazır programı, her veri merkezi kurulumu için yapılması gereken mühendislik inceleme süresini azaltıyor ve TCCF elde etme sürecini kolaylaştırıyor. TIER İçin Hazır PFM çözümü olan Vertiv SmartMod 80kW, zaman ve kurulum inceleme maliyetlerinde tüketiciye aktarılabilecek bir tasarruf sağlar.

“Vertiv’in prefabrik modüler pazarında liderlik yaklaşımı izlemesi ve Uptime Institute ile çalışarak TIER İçin Hazır ürünler sunmasından dolayı son derece heyecanlıyız. Bu çözümler daha büyük veri merkezlerindeki dayanıklılık taleplerini modüler biçimde karşılayan kanıtlanmış becerileriyle PFM pazarında fark yaratacak” diyen Uptime Institute CTO’su Chris Brown, sözlerine “TIER İçin Hazır ibaresini taşıyan Vertiv SmartMod çözümleri, daha büyük tesislerdeki ile aynı TIER dayanıklılığını daha ufak form faktörde sunuyor. Bu da, dağıtık kritik dijital altyapılar oluşturmak için önem teşkil ediyor” şeklinde devam etti.

Vertiv SmartMod altyapısı, kendi kendine yetebilen, kolayca yapılandırılabilen ve siparişe hazır bir PFM ürün serisidir ve yeni veri merkezi boşluğunun hızla doldurulabilmesini sağlar. Bu 'Tak ve Çalıştır' yaklaşımı, sadece başlangıç ve devreye alma süresini haftalar veya aylar ölçeğinden birkaç güne düşürmekle kalmaz. Ayrıca, bileşenler önceden entegre edildiğinden ve saha dışında önceden test edildiğinden, kalite sorunlarını azaltma avantajı sunar. Ön mühendisliği yapılmış entegre tasarım, SmartMod'un sonradan yapılabilecek tesis içi değişikli ihtiyacını azaltarak müşteriler için maliyet netliği de sağlar.

TIER İçin Hazır Ortaklığı ve aralarında Vertiv Power ModuleSmartMod™ ve SmartMod™ MAX‘ın da bulunduğu Vertiv ürünleri için www.Vertiv.com/Solutions adresini ziyaret edebilirsiniz.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 istatistikhaber.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.