Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-03-02 08:16:00

Kalıcı hasar

 

Kalıcı Hasar…

Corona virüsünün ekonomik aktiviteye verdiği kalıcı hasar etkin olurken, güncel durumda ölü sayısı 3044 – vaka sayısı 88913 kişiye ulaşmıştır. Çin ekonomisinin birinci çeyrekte beklentinin üzerinde daha kötü daralabileceği ve Merkez Bankaları’nın hamleleri öne çıkmaktadır. Virüs öncesi genişleyici politikalarına devam eden bankaların virüs ile başta Fed olmak üzere faiz indirimlerine devam etmesi beklenmektedir. Fed’in 2020 yılında 2 adet faiz indirimi (ilki Mart toplantısı!) yapması çok güçlü olarak devreye girerken, ECB içinde 1 adet beklenti bulunmaktadır. Özellikle Fed tarafında faiz indirim beklentisi Trump’ın çok işine gelen bir durum olarak yansımaktadır.

 

Virüs kaynaklı korku faktörü o kadar yıkıcı oluyor ki, ABD 10 yıllık tahvil faizi %1,0283düşük seviyesini test etti. ABD 10 yıllık tahvil faizi %1 olur mu? Senaryosu çok ihtimal dâhilinde bulunmayan ve konuşulmayan bir senaryo olarak yer alıyordu fakat piyasa dinamikleri döviz kurlarından önce tahvil faizinde bu durumu devreye almıştır. Benzer şekilde eski günlerine döndü denilen altın için aşağı yönlü hareket öne çıkarak, $1563 düşük seviyesine kadar ulaştıktan sonra yeni haftada $1600 seviyesinde dengelenmektedir.

Türkiye dinamiklerinde Rusya – Suriye temalı jeopolitik risk algısı ana etken olurken, Erdoğan ve Putin’in 5 – 6 Mart 2020 tarihinde yapmaları beklenen görüşme kritik rol oynayacaktır. Cuma günü yaşanan sert fırtına sonrasında USDTRY paritesi 6,20 – 6,21 seviyelerinde dengelenmektedir. Genel olarak gelişmekte olan ülkelerin para birimleri Dolar’a karşı iyi performans göstermektedir.

Kaynak: GCM Yatırım
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 istatistikhaber.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.