Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-08-13 20:20:00

Eşsiz edebiyat klasiklerine "Sen de Oku" dokunuşu

Yılları aşıp klasikleşen ama kimi zaman sayfa sayılarının çokluğu kimi zamansa dilbilgisi ve sözcük seçimlerindeki bazı zorluklar nedeniyle çocukların okuma fırsatı bulamadıkları ve okuyamadıklarından ötürü üzüntü duydukları eserler, orijinalliğinden ve edebî lezzetinden hiçbir ödün vermeden, duru bir dille yeniden anlatılıyor.

 

Zamana meydan okuyan eşsiz klasikler, ''Sen de Oku Klasikler'' koleksiyonu kapsamında, usta yazarlarımızın ellerinde yeniden hayat buluyor!

 

Koleksiyonun ilk kitabı Gulliver'in Gezileri...

 

İrlandalı yazar ve hiciv erbabı Jonathan Swift'in ölümsüz klasiği Gulliver'in Gezileri, ödüllü edebiyatçı Mehmet Atilla'nın duru anlatımıyla, herkes okuyabilsin diye yeniden kitapseverlerle buluşuyor.

 

Uzun ve titiz bir çalışmanın meyvesi olarak, usta bir yazarın ellerinde tekrar hayat bulan bu eşsiz eser, orijinal metne sadık kalınarak; dört ayrı bölümde dört ayrı yolculuğu bir arada sunuyor ve bu önemli özelliğiyle hâlihazırda raflarda yer alan pek çok uyarlamadan farklılaşıyor.

 

Asla tükenmeyen, çok katmanlı anlatımıyla yüzyıllara meydan okuyan Gulliver'in Gezileri, geçmişle gelecek arasında edebiyat köprüleri kuran ''SEN de OKU Klasikler'' koleksiyonundaki yerini alarak günümüz çocuklarını benzersiz bir okuma macerasına çıkarıyor.

 

Sıradışı bir seyyahın inanılmaz maceraları...

Lemuel Gulliver, deniz âşığı bir adamdır. Keşfetmek, yeni yerler gezip görmek, farklı insanlar ve kültürler tanımak, onun için hiç bitmeyen bir tutku, hatta vazgeçilmez bir yaşam felsefesidir. Yıllarca pek çok farklı işte çalışır, evlenip barklanır ama sonunda içindeki sese daha fazla dayanamayıp, gemi doktoru olarak denizlere açılmaya karar verir. Milyonlara esin kaynağı olan o müthiş macerası da işte o zaman başlar. Gulliver, önce cüceler ülkesi Lilliput'u ziyaret eder; sonra yolu devler ülkesine düşer. Ardından, tesadüf eseri, uçan bir ada olan Laputa'ya gider ve son olarak da Yahoo'larla tanışacağı Atlar Ülkesi'ni keşfeder... Çıktığı her gezi, hem kendi kimliğini hem de ait olduğu toplumu sorgulaması için yeni kapılar aralayacaktır.

 

Okuma güçlüğü çeken ya da kitaplara mesafeli duran çocukların klasik yapıtlarla tanışmalarına önayak olacak ''SEN de OKU Klasikler'' koleksiyonu, sevilen klasiklere artı değer katmayı sürdürerek yayın serüvenine devam edecek...


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 istatistikhaber.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.