Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-03-31 13:57:00

Hamurunda mutluluk var

Kısa zamanda açtıkları 10 şube ile Türkiye çapında adını duyuran Pizza Il Forno’yu markanın yaratıcısı Şef Utku Özer MAG Business'a özel verdiği röportajında anlattı.

Bilkent Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü’nü tamamladıktan sonra restoran sektörünün hayatına girdiğini anlatan Utku Özer “. Lisans eğitimim boyunca restoran ve otel mutfaklarında çalışma fırsatı yakaladım. Bu süreçte işi daha profesyonel yapabilmek için İtalya’da bir programa katılıp konuyla ilgili eğitim aldım. Bir süre daha Türkiye’de büyük otel ve restoran mutfaklarında çalıştıktan sonra, 2013 yılında Pizza Il Forno markasını kurdum” dedi.

Yıldız Şubesi ile başlayan ve 10 şubeye kadar uzanan başarı yolculuğunu da anlatan Özer “2013 yılında bir mahalle pizzacısı olarak yola çıktık. Şubeleşmek gibi bir hayalimiz yoktu. Fakat o dönemki vizyonumuz Pizza Il Forno’nun başarısı sayesinde gelişti. Öncelikle Ankara’da şube açtık. Bunda ürünlerimizin yardımı çok oldu. Alışılmış pizzanın dışına çıktık ve misafirlerimize sıra dışı, akılda kalıcı lezzetler sunduk. Bu da bizim tanınmamızda çok yardımcı oldu. Ankara’da başlayan macera 10 şubeye ulaştı. Ve nihayet sınırları aşıp Eskişehir ve Adana’ya ulaştık. Eskişehir ve Adana’ya ulaşmaya karar verdiğimizde çok tedirgin olduk. Ankara’da yakaladığımız doluluğu, memnuniyeti bu şehirlerde yakalayamamaktan çok korktuk. Fakat, her iki şube de açılır açılmaz Ankara’dakine benzer başarı yakaladı. Özellikle kebabın ve etin çok tüketildiği Adana’da bu başarı bizi daha da cesaretlendirdi. Yeni hayaller kurmamızı sağladı” ifadelerini kullandı. 2020 yılı hedeflerinden de bahseden Utku Özer bu yıl içinde İstanbul’da 4 şube açmayı hedeflediklerini belirtti.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 istatistikhaber.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.