Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-08-14 10:48:00

Piyasalarda Bugün

Dünya borsalarında kar satışları devam ediyor. ABD yardım paketinin Eylül ayına sarkması, Avrupa’da vaka sayısnın artması ve ABD seçimleri öncesi Avrupa ile ticaret savaşı sinyalleri piyasaların keyfini kaçırmaya başladı.
Türkiye yabancı yatırımcılarınn satışıyla dünyanın gerisinde kalmaya devam ediyor. Geçen haftanın verileri yabancı yatırımcıların Mart 2019’dan beri en sert satışı yaptığına işaret ediyor. Satışların arkasında uygulanan genişleyici politikalar ve finansal baskılamada kantarın topuzu kaçırıldığı için yaşanan rezerv kaybı yatıyor.
Merkez Bankası ve BDDK’nın ekonomi politikalarını normalleştirme yolunda attığı doğru adımlara rağmen piyasalar uygulanan aşırı genişleyici politikalardan uzaklaşıldığına ikna olmuş değil. Merkez Bankası’nın dün piyasalara bir aylık ihale yoluyla para vermesi ve faizin piyasada %11 olarak belirlenmesi 20 Ağustos’taki PPK toplantısından faiz artırım kararı çıkmayacağı ve sıra dışı yöntemlerle para politikasının sıkılaştırılacagi ihtimalini artırdı.
ABD vadelileri ve Asya borsalarının seyri Borsa İstanbul’da yatay bir açılışa işaret ediyor. Endeks için destek olarak 1.095, direnç olarak 1.120 seviyeleri öne çıkıyor.
Bugün açıklanan Tcell, Koc holding ve Anadolu Grubu Holding finansallarında sürpriz yok. THY sonuçları beklentilerden daha kötü. Hafif negatif tepki görebiliriz. Beklentileri aşan Medikal Park ve Enka pozitif tepki verebilir.

Kaynak İş Yatırım
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 istatistikhaber.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.