Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-08-17 09:18:00

Ekonomik veriler ve salgın kaynaklı gelişmeler gündemdeki yerini koruyor

Piyasa Gündemi

Geçen hafta Rusya’nın ilk koronavirüs aşısını tescillediğini açıklaması, piyasalardaki iyimser beklentileri ve risk iştahını destekleyen gelişmeler oldu. Ekonomik verilerdeki toparlanmanın devamlılığı ve aşı ile ilgili olumlu gelişmeler piyasaları desteklemeye devam edecekken, salgın kaynaklı gelişmeler aşağı yönlü risk oluşturmaktadır. Türkiye, Doğu Akdeniz’de yeni bir Navtex ilan ederken, yurt içi piyasalarda son dönemde artan volatilite yakından izlenecektir. 

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler  
     
•    11:00 Türkiye – Bütçe Dengesi Önem: Orta

BIST-100 Güne Başlangıç

Aşı ile ilgili güç kazanan iyimser beklentiler geçen hafta hisse piyasalarını desteklerken, haftanın ikinci yarısında piyasalardaki görünüm zayıflama kaydetti. Yurt dışı piyasalara benzer bir görünümün etkili olduğu BIST-100 Endeksi cuma gününü %1,49’luk düşüşle 1.083,83 puandan tamamladı. ABD borsaları günü karışık kapanışlarla tamamlarken, ABD vadelileri bu sabah hafif alıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında Japonya haricinde yeşil bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne yataya yakın bir açılışla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 7,37 – 7,38 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:35 itibariyle 7,36’lı seviyelerden işlem görmekte. BIST-100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını beklerken, son dönemde artış kaydeden volatilite yakından izlenecektir. 

BIST-100 Strateji

Endeksin haftanın ikinci yarısında yukarı gitmekte zorlanması ve gelen satışlar teknik görünümde de bozulmaya neden oldu. Kısa vadede en güçlü destek olarak izlediğimiz 1.070’in altına sarkılması teknik baskıyı artıracak bir etken olacaktır. Bu nedenle bu hafta referans noktası olarak izleyeceğimiz seviye burası olacak. Bu seviyenin altına sarkılması durumunda satışların sertleşerek 1.035 ve buranın da altında önceki hafta gördüğü dip seviyeler yeniden gündeme gelebilir. Kısa vade için endekste geçtiğimiz hafta test ettiği 1.122 seviyesi üzerinde kapanışlar görmediğimiz sürece yükselişlere temkinli yaklaşmak gerektiğini düşünüyoruz. 1.122 seviyesi yeniden geçilecek olur ise ilk olarak 1.160 civarı gündeme gelebilir.

 

Kaynak Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 istatistikhaber.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.