Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2022-08-29 19:49:47

Memleket Partili Bayrak: "Siz ancak tarih bilmeyenleri kandırabilirsiniz"

RİZE-29.08.2022- HİBYA- Memleket Partisi Rize İl Başkanı Muhittin Bayrak, eski Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM) Başkanı İsmail Kahraman’ın Rize’nin Kurtuluşu ile ilgili söylemlerine tepki gösterdi.

Göreve geldiğinde Memleket Partisi iktidarında yapacakları işeri sıraladıklarını belirten Başkan Bayrak, "Bu işlerin en başında gelenlerden birinin adınızı Rize Kültür Müdürlüğü binasından kaldıracağımızı, oraya isim olarak yakışan “Atatürk Kültür Merkezi” olarak değiştireceğimizi söymemiştik. Şimdi bu söylemlerinizle ne kadar tarih bilginizin eksik olduğunu anlamaktayız. Bu nedenle isminizi Kültür Müdürlüğü'nden kaldırılması isabetli olacaktır.” ifadesinde bulundu.

"Kurduğunuz bu talihsiz cümleleri sert bir dille kınıyoruz"

Başkan Bayrak açıklamasında, “Rize’ nin kurtuluşunda tek kurşun dahi atılmadı diyen biri ya tarih bilmiyordur ya da kasıtlı olarak tarihi çarpıtıyordur. Rize’de muhtelif yerlerde olsa da Askoroz ve İyidere’ de mevkilerinde çatışmalar yaşanmıştır. Toprakları kanlarla sulanmış, kahramanlık destanları yazılmış, Atalarımızın canla-başla verdiği onca savaş sonrası şehirlerimizden düşmanları tamamen arınmasını kutlamayacağız da senin doğum gününü mu kutlayacağız. 2 Mart Rize’nin kurtuluşudur, şehitlerimiz adına bunu biz diyoruz, 24Şubat Trabzon’ un kurtuluşudur, gaziler adına biz diyoruz. 9 Eylül İzmir’in kurtuluşudur. Atatürk ve silah arkadaşları adına biz diyoruz. Kurduğunuz bu talihsiz cümleleri sert bir dille kınıyoruz.” şeklinde konuştu.
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 istatistikhaber.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.