Reklam
Vakıf Katılım900
Tarih : 2026-10-14 12:23:09

Göktaş’tan gençlere çağrı: İyilik Var hareketinin öncüsü olun

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı  Göktaş, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Akademik Yıl Açılış Töreni’nde yaptığı konuşmada, gönüllülük çalışmalarını yaygınlaştırmak amacıyla başlatılan “İyilik Var” hareketine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Hatay’ın farklı dillerin ve inançların yüzyıllardır bir arada yaşadığı bir şehir olduğunu belirten Göktaş, 6 Şubat depremlerinin ardından Türkiye’nin dört bir yanından bölgeye gelen gönüllülerin dayanışma örneği sergilediğini ifade etti. Göktaş, deprem sonrasında çocuklara masal okuyan, ailelere destek olan ve tanımadığı insanların yardımına koşan gönüllülerin iyiliğin toplumsal gücünü ortaya koyduğunu kaydetti.

Geçtiğimiz ay başlatılan “İyilik Var” hareketinin, iyiliğe gönül verenleri ortak bir çatı altında buluşturmayı amaçladığını belirten Göktaş, hareketin kamu kurumlarını, sivil toplum kuruluşlarını, özel sektörü ve vatandaşları aynı hedef etrafında bir araya getirdiğini söyledi.

Hareket kapsamında hayata geçirilen “İyilik Kapısı” uygulamasıyla esnafın ve meslek sahiplerinin ürünlerini, hizmetlerini ve uzmanlıklarını ihtiyaç sahiplerinin yararına sunabildiğini aktaran Göktaş, başvuruların açılmasının ardından binlerce gönüllünün harekete katıldığını bildirdi.

Gençlerin gönüllülük çalışmalarında önemli bir rol üstlendiğini vurgulayan Göktaş, üniversite öğrencilerini hareketin öncüsü olmaya davet etti. Göktaş, gençlerin bilgi, yetenek ve zamanlarına uygun gönüllülük faaliyetlerine “İyilik Var” internet sitesi veya mobil uygulaması üzerinden katılabileceğini belirtti.

Kampüste bulunan “İyilik Var” karavanının yolculuğuna Hatay’dan başlayacağını ve farklı şehirleri ziyaret edeceğini ifade eden Göktaş, karavanın uğradığı noktalarda gönüllülerle buluşacağını kaydetti.

Gençlerin çocuk evlerinde kalan çocuklara üniversite sınavlarına hazırlık sürecinde destek olabileceğini, kadınlara yönelik çalışmalara katkı sunabileceğini ve engelli bireylerin yaşamını kolaylaştıracak projeler geliştirebileceğini belirten Göktaş, gönüllülük faaliyetlerinin sosyal hizmet kuruluşlarıyla sınırlı kalmaması gerektiğini ifade etti.

Göktaş, gençlerden çevrelerindeki esnafı, meslek sahiplerini ve iyiliğe inanan diğer kişileri de harekete dahil etmelerini isteyerek, iyilik için büyük imkanlara ihtiyaç olmadığını vurguladı.

Konuşmasının sonunda Göktaş, yeni akademik yılın üniversiteye, akademisyenlere ve öğrencilere hayırlı olmasını diledi.

  Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2026 istatistikhaber.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.