Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-04-01 09:57:00

Korona endişesi dağılmıyor

Piyasa Gündemi

Çin’de dün açıklanan imalat PMI rakamlarının güçlü bir toparlanma kaydetmesi küresel risk iştahını belirli ölçüde desteklese de salgına ilişkin belirsizlik ve endişeler piyasalar üzerinde baskı oluşturuyor. Virüs salgını küresel çapta yayılmaya devam ediyor. Yurt içinde de vaka sayısı 13.531’e ulaşırken, salgın nedeniyle can kaybı 214 olarak gerçekleşti. Bugün küresel çapta mart ayına ilişkin açıklanacak imalat PMI verileri önemli olacak.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler  
     
•    10:00 Türkiye – İmalat PMI Önem: Yüksek
•    17:00 ABD – ISM İmalat PMI Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Küresel hisse piyasalarında son dönemde dalgalı bir seyir etkili oluyor. Dün de Çin’de açıklanan imalat PMI rakamları sonrasında piyasalarda alımlar izlense de salgına yönelik endişeler nedeniyle kazançların korunamadığı görüldü. BIST-100 Endeksi ise yurt dışı piyasalara kıyasla pozitif ayrışarak günü %1,80’lik bir yükselişle 89.644 puandan tamamladı. ABD borsaları günü %1’leri aşan düşüşlerle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri %2'leri bulan satıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında Çin dışında genel olarak kırmızı bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne satıcılı bir açılışla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 6,57 – 6,59 aralığında bulunan Dolar/TL, 08:40 itibariyle 6,62'li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne satıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Dün görece olarak pozitif ayrışan BIST 100’de bugün 88 bin seviyesinin altında 86 bin kısa vadedeki en güçlü destek konumunda olacak. Herhangi bir sebeple 86 bin altında kapanış ihtimali doğacak olursa teknik satış baskısının yeniden arttığı görülebilir. Bu nedenle buraya dikkat etmek gerekiyor. Yukarıda ise 90.250 ve 92 bin güçlü dirençler. Küresel ölçüde virüs konusundaki belirsizlikler devam ediyorken ABD’de gelecek bir iki hafta içinde tablonun hızlı bir şekilde kötüleşebileceği yönündeki açıklamalar küresel ölçüde hisse senetleri endekslerini baskılıyor. BIST için de küresel trendin belirleyici olmaya devam edeceğini düşünüyoruz. Bu nedenle endeks ve hisse bazlı ayrışmalara temkinli yaklaşmak gerekiyor.

Kaynak:Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 istatistikhaber.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.