Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2026-07-09 14:40:54

Eskişehir'de Durgunsu Kano Türkiye Kupası heyecanı sürüyor

Türkiye Kano Federasyonu'nun 2026 faaliyet programında yer alan Durgunsu Kano Türkiye Kupası, Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde Sarısungur Göleti'nde tüm heyecanıyla devam ediyor.

Şampiyonanın üçüncü gününde gerçekleştirilen 1000 metre yarı final ve final mücadelelerinde sporcular kıyasıya yarışırken, finallerde dereceye giren isimler izleyicilerden alkış aldı. Gün sonunda düzenlenen törende başarılı sporculara madalyaları Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce tarafından takdim edildi.

Yarışları yerinde takip eden Başkan Ünlüce, Türkiye Kano Federasyonu Başkanı Alper Cavit Kabakçı ile birlikte sporcular, antrenörler ve federasyon yetkilileriyle bir araya gelerek tüm katılımcıları tebrik etti. Kabakçı ise organizasyona ev sahipliği dolayısıyla Eskişehir Büyükşehir Belediyesine teşekkür ederek, kentin ulusal ve uluslararası su sporları organizasyonları için örnek bir ev sahipliği sergilediğini ifade etti.

Başkan Ayşe Ünlüce, Eskişehir'in spor altyapısı ve doğa sporları alanındaki potansiyelini ortaya koyan organizasyonda yaklaşık 400 sporcuyu ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını belirtti. Kanada'da düzenlenen Dünya Şampiyonası'nda altın madalya kazanarak Türk kano tarihine geçen milli sporcu Rahmi Kaan Karahan'ı da kutlayan Ünlüce, bu başarının genç sporculara ilham vermesini diledi.

Ünlüce, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi olarak amatör spora ve sporculara destek vermeyi sürdüreceklerini vurguladı.

Organizasyon kapsamında sporcular ayrıca "Geleceğin şampiyonları Sarısungur'dan sesleniyor: Seninle gurur duyuyoruz Rahmi Kaan Karahan" yazılı pankart açarak milli sporcuya destek mesajı verdi.

Durgunsu Kano Türkiye Kupası'nda heyecan, 10 Temmuz Cuma günü gerçekleştirilecek 200 metre eleme, yarı final ve final yarışlarıyla devam edecek.

  Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2026 istatistikhaber.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.