Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2023-02-24 16:38:11

Başkan Yüce: "İki konteyner kenti en hızlı şekilde bitiriyoruz"

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Adıyaman'dan sonra ikinci konteyner kentin kurulumuna başladığı İskenderun'da depremzede aileleri yeni yaşam alanına kavuşturmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Başkan Yüce, ilk olarak Adıyman'ın Altınşehir ilçesinde depremzedeler için 400 konteynerlik bir geçici yaşam merkezinin inşası için talimat verdi. Bu çalışmanın başlamasının ardından 150 konteynerlik ikinci kentin ise Hatay'ın İskenderun ilçesinde kurulmasına karar verildi.

İskenderun'da başlatılan ikinci proje için yürütülen süreci yerinde inceleyen Başkan Yüce, devam eden altyapı, zemin düzeltme ve çevre düzenlemesi işlemlerini denetledi. Kurulacak yaşam alanının detayları hakkında rapor alan Başkan Yüce, depremi yaşayan vatandaşların huzurla vakit geçirebilecekleri bir alan kurmak istediklerini söyledi.

Başkan Yüce, kendilerinin depremi yaşayan bir şehrin çocukları olduklarını ifade ederek, "Türkiye bizi deprem çocukları olarak tanır. Aradan 30 yıl geçse de acımız, şu an yaşananları anlayabilecek kadar hala taze. Bu yüzden depremzede ailelerin yarınları için en önce biz koşuyor, yoğun bir çaba sarf ediyoruz. Adıyaman'da 400 konteyner ve şu an incelediğimiz İskenderun'da da 150 konteyner kuruyoruz. İki konteyner kenti en hızlı şekilde bitiriyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 istatistikhaber.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.