Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-04-24 10:11:00

Korona ilacı hayal kırıklığı yarattı

Virüse karşı ümit bağlanan remdesivir ilacı klinik testi geçemeyince dünya piyasalarındaki iyimserlik yerini satışa bıraktı. Günün yükseleni dipten sert bir şekilde geri gelen petrol.
Wall Street’teki gerileme ile birlikte Latin Amerika borsalarında görülen satış dalgası gelişmekte olan piyasalar için haftanın son gününün iyi geçmeyeceğine işaret ediyor. Doların küresel olarak değer kazanmasına paralel ZAR, BRL, lira gibi gelişmekte olan ülke paraları değer kaybediyor.
Türk lirası doların güçlendiği ve gelişmekte olan ülke varlıklarından çıkışın hızlandığı küresel dalga ile Merkez Bankası’nın faiz indirmeye devam ettiği talihsiz bir dönemde karşılaştı. Çarşamba günkü 100bp faiz indirimi sonrası -%0,9 ile en düşük ex-ante reel getiri sağlayan gelişmekte olan para birimiyiz.
ABD vadelileri ve Asya borsaları Borsa İstanbul’da hafif satıcılı bir açılışa işaret ediyor. Kar mevsimin beklentilerden zayıf finansal sonuçlar açıklayan TAV ile açıyoruz. Tav hisselerinde endekse göre daha zayıf seyir bekliyoruz.
Güçlü kar açıklamasını beklediğimiz TTRAK ile devam edeceğiz. Akbank, Garanti, Yapı Kredi ve Tofas haftaya ilk çeyrek sonuçlarını açıklayacak büyük şirketler.
En Çok Önerilenler listemizden portföye koyduğumuzdan beri endeksi %27,5 yenen Logo’yu çıkartıp Aksigorta’yı koyuyoruz.

 

Haberler & Makro Ekonomi
Güneş ve Halk Sigorta Türkiye Varlık Fonu tarafından satın alındı.
Güneş ve Halk Sigorta Türkiye Varlık Fonu tarafından satın alındı. Fon Güneş Sigorta için hisse başı TL2.22 (son kapanış TL :2.82), Halk Sigorta için hisse başı TL 1.86 (son kapanış TL 3.5) değerleme üzerinden ödeyerek satın alım işlemini gerçekleştirdi. Kamu bankalarından satın alınan üç hayat dışı sigorta şirketleri bir şirket çatısı altında birleştirilecek. Bunun hangi şirket olacağını şu aşamada bilmemekle beraber yeni oluşacak birleşmiş şirket sektörün elementer alanda en büyük şirketlerinden birisi olacak.

Kaynak: İş Yatırım
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 istatistikhaber.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.