Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-04-16 12:16:00

FX Piyasaları

USD/TRY: Salgının ekonomik verilere yansımasının değerlendirilmesiyle risk iştahı zayıf seyrederken, güvenli limanlara yönelimle dolar endeksi (DXY) gücünü koruyor. ABD'de mart ayına ilişkin veriler 2008 krizinden çok daha kötü resim çizerken, nisan ayına ait öncü göstergeler verilerdeki kötüleşmenin sürebileceğine işaret ediyor. IMF'nin Büyük Bunalım'dan bu yana en derin resesyon olacağı uyarısında bulunması da aslında risk iştahını arka planda baskılayan faktörlerden. Dolar endeksi bugün de yukarı yönlü eğilimini korurken bu sabah 100 seviyesine yaklaşmış durumda. Gelişmekte Olan Ülke para birimlerindeki baskı da devam ediyor. Dün Dolar karşısında %1,4 oranında değer kaybeden TL ise bu sabah yatay bir görüntü sergilese de, Gelişmekte Olan Ülkelere yönelik algı, Dolar'daki dirençli görüntü ve zayıflama eğilimindeki risk iştahı TL'de tekrar baskı oluşturabilir. Bu kapsamda, kurda 6,9245'in üzerinde bir kalıcılıkta 6.9635 hedef olabilir. Öte yandan, 6,89 seviyesinin altında kısa vadeli hareketli ortalamanın yakın seyrettiği 6,82 gündeme gelebilir. Bugün TSİ 15.30'da ABD'de 11 Nisan haftasına ilişkin işsizlik maaşı başvuruları verisi izlenecek. Son 3 haftadaki toplam başvuruların sayısı 16 milyonu aşmıştı. 11 Nisan haftasına ilişkin yeni işsizlik başvurularının ise 5,5 milyon kişi artış göstermesi bekleniyor. Euro Bölgesi'nde ise TSİ 12'de mart ayı sanayi üretimi verisi takip edilecek. Ayrıca, bugün ABD başkanı Trump'ın sosyal mesafe kurallarını gevşetmek için birtakım açıklamalar yapması bekleniyor.



EUR/USD: Dün ABD'de takip edilen zayıf makro verilerle birlikte IMF'nin Büyük Bunalım'dan bu yana en derin resesyon olacağı uyarısında bulunmasıyla küresel risk iştahı baskı altında kaldı. Fiyatlamalara baktığımızda, parite, Dolar'daki Dolar'daki dirençli görüntü  ile birlikte bu sabah da baskı altında. Teknik olarak, kısa vadeli göstergeler baskının devam edebileceğine işaret ederlerken, 1,0925 direnci aşılamadıkça 1,0820 ve 1,0775 sıralı hedeflere doğru geri çekilme gözlemlenebilir. Diğer yandan, 1,0925 seviyesinin üzerinde 1,0965 hedef olabilir.


XAU/USD: Haftanın ilk iki gününde sert yükseliş kaydeden ons altın dün gelen kar satışlarıyla 1.708'e kadar düşüş kaydetti. Bu sabah  ise 1.722 dolar seviyelerinde işlem görüyor. Dolar'daki güçlü görüntüye rağmen, risk iştahındaki görüntü ile birlikte değerli maden yükseliş isteğini koruyabilir ve 1.750 seviyesini hedefleyebilir. Diğer yandan, olası düşüşlerde 1.690 tepki gelebilecek destek olarak izlenebilir

 

Kaynak:Ziraat Yatırım
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 istatistikhaber.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.