Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-02-20 11:19:00

Uluslararası piyasalar

• Hem Avrupa hem de ABD tarafında yoğun bir ekonomik takvim var, İngiltere’de perakende satışlar, ABD’de ise öncü endeks, tüketici güveni ve her Perşembe olduğu gibi işsizlik maaşı başvuruları takip edilecek veriler arasında.

• Euro Bölgesi’nde gözlenen zayıflık devam ederken piyasalarda ECB’nin adım atacağına dair beklenti artıyor. Çin bugün 1 ve 5 yıl vadeli faiz oranlarında indirime gitmiş durumda. EURUSD paritesi 1.08 seviyesinin hemen altında işlem görürken 14 günlük RSI indikatörü 23 seviyelerinde ve aşırı satım bölgesine oldukça yakın, son 2 yılın en düşüğü olan 1.0782 seviyesi takip edilecek ilk destek noktası konumunda.

• FED’in koronavirüs kaynaklı küresel büyüme rakamlarında yaşanması muhtemel yavaşlama endişelerine karşılık yılsonuna kadar genişleme yönünde adım atacağı beklentisi güvenli limanlara destek oluyor. Gün içerisinde son 7 yılın yeni en yükseğini test eden ve $1613 seviyelerinden geri dönen altın kazanımlarını koruyamasa da hala $1600 psikolojik sınırının üzerinde işlem görmekte.

• G10 para birimlerinin tamamı dolara karşı değer kaybediyor, NZD ve AUD %0.50 ile en çok değer kaybedenler arasında. Brexit sonrası ticaret görüşmelerinden olumlu sonuç beklemeyen piyasalar GBPUSD paritesini 1.29 seviyesinin de altına çekmiş durumda.

Kaynak: İş Yatırım
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 istatistikhaber.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.