Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2023-01-25 09:03:39

Emtia ve para piyasası

BRENT Dün açıklanan ABD PMI verisinin ardından petrolde talep endişelerinin artmasıyla birlikte Brent dün %1.97 değer kaybederek 86.29 seviyesinden gün kapanışı gerçekleştirdi. Güne sınırlı pozitif seyir ile başlayan Brentin teknik göstergelerinin genelinde toparlanma çabası görülmektedir. Kısa vadeli görünüm açısından 86.00 seviyesinin üstündeki kapanışları olumlu buluyoruz. Ancak 86.00 seviyesinin kırılması durumunda geri çekilmeler hızlanabileceğinden 84.00 kısa vadeli trend desteğine kadar geri çekilme yaşanabilir. İlk direnç noktası olarak ise 89.00 seviyesini izleyeceğiz. Brentin bu seviyede tutunma çabası etkin olursa yukarı yönlü yükseliş hareketi devam edebilir.

ONS/ALTIN “XAUUSD” ABD PMI verisinin ardından ABD tahvil getirilerindeki yükselişin etkisiyle 1917 seviyesine kadar geri çekilen Ons Altın destek noktasından gelen tepki alımıyla birlikte dün %0.35 değer kazanarak günü 1937.92 seviyesinden tamamladı. Gün içindeki sınırlı düşüşün etkisiyle indikatörlerin genelinde zayıflama gözlemlenmektedir. Yukarı yönlü hareketin devamı açısından 1916 destek seviyesinin üzerindeki kapanışları önemli buluyoruz.Ancak bu desteğin kırılması durumunda geri çekilme hızlanabilir. 1943 seviyesini ise ilk direnç noktası olarak takip edeceğiz. Bu direncin üstündeki kapanışlarda yükseliş trendi tekrar ivme kazanabilir.

GRAM ALTIN Yeni zirve oluşturan Gram Altın dün %0.31 değer kazanarak günü 1171.03 seviyesinden tamamladı. Zirve noktasından gelen hafif kar satışlarının etkisiyle gün içinde indikatörlerin genelinde zayıflama görülmektedir. İlk direnç noktası olarak 1175 seviyesini izleyeceğiz. Bu seviyenin üstündeki kapanışlarda orta vadeli yükseliş trendinin hızlandığı görülebilir. Ancak bu seviyenin aşılamaması durumunda Gram Altında güç kaybı etkin olabilir. Üst direnç noktaları olarak 1200 ve 1250 seviyeleri hedeflenebilir. İlk destek noktası olarak ise 1148 seviyesini takip edeceğiz. Bu seviyenin aşağısına inilmesi durumunda satış baskısı derinleşebileceğinden 1124 ve 1107 seviyeleri alt destek noktaları olarak takip edilebilir.

GÜMÜŞ “XAGUSD” ABD tahvil getirilerindeki yükselişle birlikte 23.20 seviyesine kadar geri çekilen Gümüş gelen tepki alımıyla birlikte %0.88 değer kazanarak 23.65 seviyesinden gün kapanışı gerçekleştirdi. Güne düşüşle başlayan Gümüşün teknik göstergelerinin genelinde zayıflama gözlemlenmektedir. İlk destek noktası olarak 23.20 seviyesini izleyeceğiz.Bu seviyenin üstündeki kapanışları olumlu buluyoruz. Ancak bu seviyenin kırılması durumunda satış baskısı derinleşebilir. Yukarı yönlü hareketlerde ise 23.75 seviyesini ilk direnç noktası olarak takip edeceğiz. 23.75 direncinin üstündeki kapanışlarda yükseliş hızlanabilir.

EUR/USD ABD ekonomisi yavaşlama sinyali verirken Euro Bölgesindeki PMI verileriyle birlikte Avrupa ekonomisinin daha canlı gözükmesiyle EUR/USD paritesi dün %0.12 değer kazanarak günü 1.0881 seviyesinden tamamladı. Sıkışma içerisindeki hareketine devam eden paritede teknik göstergelerin genelinde pozitif görünümün etkili olduğu gözlemlenmektedir. Bir süredir dar bant içinde hareket eden EUR/USD paritesinde ilk direnç noktası olarak 1.0900 seviyesini takip edeceğiz. Bu seviyenin üzerindeki kapanışlarda yukarı yönlü hareket ivme kazanabilir. İlk destek noktası olarak ise 1.0795 seviyesini izleyeceğiz. Bu seviyenin aşağı yönlü kırılması durumunda paritede geri çekilme hızlanabilir.

DXY DXY Endeksinin, ABD’de açıklanan PMI verilerinin beklenenin üzerinde gelmesiyle yükseliş göstermesine rağmen sonrasında ABD ekonomisindeki resesyon endişelerinin devam etmesiyle birlikte dün %0.21 değer kaybederek 101.91 seviyesinden kapanış gerçekleştirdi. Dar bant içerisindeki hareketine devam eden DXY Endeksinde indikatörlere baktığımızda karışık seyir gözlemlenmektedir. İlk destek noktası olarak 101.50 seviyesini verebiliriz. Bu desteğin altındaki kapanışlarda geri çekilme hızlanabilir. 102.90 seviyesinin ise kısa vadede ilk direnç noktası olarak takip edeceğiz.

Kaynak: A1 Capital
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 istatistikhaber.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.