Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-02-03 09:35:00

Piyasalarda bugün

 

Ne Oldu?

S&P, Türkiye'nin kredi notunu 'B+', görünümünü 'Durağan' olarak teyit etti.

Coronavirüs için HIV ve gripte kullanılan ilaçların karışımıyla tedavi uygulanması sonucu bu hastalarda iyileşme görüldüğü, yöntemin kesin bir tedavi yönetimi olup olmadığını belirlemek için daha fazla çalışma yapılması gerektiği belirtiliyor .

Çin’de ortaya çıkan coronavirüsten sonra Çin’li yetkililer bu kez yeni "kuş gribi salgını" açıklaması yaptı. Salgının henüz insanlara bulaşmadığı bildirildi.

Filistin Devlet Başkanı Abbas: Trump'ın yüzyılın anlaşması planını reddediyorum. Tarihe Kudüs'ü satan veya vazgeçen biri olarak geçmeyeceğim.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı: Çin virüs konusunda yardım talebimizi henüz kabul etmedi.

Çin hisse senetleri, virüs salgınının kötüleştiği bir ortamda, Yeni Yıl tatili dönüşü ilk işlem gününde, 2015’ten bu yana en sert düşüşünü yaşadı. (-%9,00)

Coronavirüsünde can kaybı 361’e, virüsten etkilenen kişi sayısı ise 17.205’e yükseldi.

ABD, altı ülkenin vatandaşlarına daha seyahat sınırlaması getirdi. (Nijerya, Eritre, Sudan, Tanzanya, Kırgızistan, Myanmar)

Çin Merkez Bankası ters repo faizlerini düşürdü .

Ne Olacak?

İçeride Ocak Ayı TÜFE verisi açıklanacakken, Almanya, İngiltere, Euro Bölgesi ve ABD’de açıklanacak İmalat PMI verisi piyasaların odağında olacak.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, AB ile gelecekteki ticari ilişkilere yönelik başlayacak müzakerelere ilişkin şartlarını  bugün açıklayacak .

Trump'ın aklanması için nihai oylama Çarşamba günü yapılacak .

Yarın New York’ta görülen Halkbank davasında Bankanın itirazlarını iletmesi için son gün.

Borsa İstanbul’un bu sabah hafif yukarı başlangıç yapmasını bekliyoruz.

 

İnfo Yatırım Günlük Bülten

 

BİST100 endeksinde hafif yukarı açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

 

Piyasalardaki tek odak koronavirüsü olurken Dünya Sağlık Örgütü’nün k oronavirüs salgınıyla ilgili "uluslararası kamu sağlığı acil durumu" ilan etmesi tedirginlik yaratmasının yanı sıra farkındalık açısından da bir nebze rahatlattı. Çinli yetkililer de koronavirüs salgınıyla mücadelede önemli bir aşamada olduklarını kaydetti ve ülkeleri, seyahat ve ticaret konusundaki ''fazla tepkiye karşı" uyardı. BİST100 endeksi bu rahatlamayla güne %0,21 oranında yükselişle 120.096 seviyesinden başladı.

 

Piyasa açılışının ardından Dış Ticaret Verisi açıklandı. Türkiye 2019 yılını 31,2 milyar dolar açıkla kapattı.

 

Endeks haftanın son işlem gününe kar satışlarıyla devam etti. Günü ise %0,59 azalışla 119.140 seviyesinden kapattı.

 

Günün en dikkat çeken hisseleri ise SISE ile SISE çatısı altında birleşecek hisseler (ANACM,DENCM, SODA,TRKCM) oldu.

 

Bugün takip edeceğimiz en önemli data açıklanacak yılın ilk enflasyon verisi olacak. Ardından Almanya, İngiltere, Euro Bölgesi ve ABD’de açıklanacak İmalat PMI verisi piyasaların odağında olacak.

 

Endeksin pozitife dönmesi durumunda takip edeceğimiz direnç seviyeleri 120.500 – 121.000 – 121.500 olacak. Kar satışlarının devamı durumunda ise destek seviyeleri ise 118.500 – 118.000 – 117.000 olacak.

Kaynak: İNfo Yatırım
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 istatistikhaber.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.