Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-04-24 09:52:00

Kamunun sigortaları birleşiyor

IMF, Türkiye'nin 2020'de % 5 küçülüp 2021'de % 5 büyüyeceğini öngörmüştü. Fitch, "Türkiye'nin coronavirüs salgınının ekonomik etkilerine verdiği mali yanıt diğer ülkelerle karşılaştırıldığında oldukça ılımlı" deyip ülkenin 2020'de % 2.0 daralacağını ve 2021'de % 4.9 büyüyeceğini öngördü. Çarşamba günü Merkez Bankası, politika faizini beklentileri aşarak 100 baz puan düşürerek % 8.75'e indirdi.

 

Türkiye'de covid19 vaka sayısı 100 bini aştı. Son verilerle ölüm oranı haftalık toplamda düştü. Bu yüzden bu hafta peak yapması beklenebilir. Cumhurbaşkanı Erdoğan “Bayram sonrası ülkemizin normal hayata geçişini hedefliyoruz” dedi. AYD Başkanı Hüseyin Altaş, AVM'leri 8 - 15 Mayıs aralığında kontrollü olarak açmaya hazırladıklarını söyledi.

 

TBMM'nin 100. kuruluş yıldönümünü dün kutladık. Piyasalarımız dün kapalıydı. Eğer açık olsaydık borsanın biraz değer kazandığını görebilirdik. Çünkü global piyasalar iyimserdi, hatta Almanya ve Fransa borsaları % 1'e yakın artıda kapandı. Ancak ABD Borsaları artıda başlayıp eksi kapatınca bu sabah itibariyle iyimserlik yerini biraz kötümserliğe bırakmış gibi. Asya borsalarında % 1 e varan düşüşler görülürken ABD Endeks futureları hafif ekside. Bizim piyasalar kapandıktan sonra gelişmekte olan ülke paraları ortalamada % 0.2 değer kaybederken TL % 0.1 değer kazanarak 6.98 olmuştur.

 

Türkiye Varlık Fonu, Kamu sigorta şirketlerinin tek çatı altında birleştirilmesi projesinde ilk aşamanın hisselerin satın almasıyla tamamlandığını açıkladı. Buna göre Güneş Sigorta AŞ, Halk Sigorta AŞ, Ziraat Sigorta AŞ, Vakıf Emeklilik ve Hayat AŞ, Halk Hayat ve Emeklilik AŞ ile Ziraat Hayat ve Emeklilik AŞ hisselerinde kamu bankalarına ve diğer ilgili taraflara ait hisseler toplam 6,54 milyar TL'lik yatırımla TVF Finansal Yatırımlar AŞ'ye geçecek. Bu rakamın çoğu kamu bankalarına özel tertip devlet iç borçlanma senedi ile ödenecektir. GUSGR'de % 51'lik payın devir fiyatı 2.22 TL olmuştur. Ancak Personel Vakfı ve Sandık, hisselerini devretmemiştir.

 

STRATEJI

BIST100 en düşük 82 bini görmüştü. FED kararı sonrası başlayan yükseliş hareketinde ise 99 bine ulaştı. Hedge için 97 bin altına inilirse dikkatli olmak önerilebilir.

Kaynak:Alnus Yatırım
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 istatistikhaber.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.