Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-04-11 15:04:00

Kültür Kolejinden uzaktan eğitimde kalite geliştirme standartları

KÜLTÜR KOLEJİNDEN UZAKTAN EĞİTİMDE KALİTE KURULU HAMLESİ

Koronavirüs salgınından dolayı bir süredir uzaktan eğitim modeliyle öğrencileri ile buluşan Kültür Koleji ve Kültür2000 Koleji, kalite vizyonu çerçevesinde kazanım ve donanımlarını geliştirmeye devam ediyor.

 

Kültür Koleji, 1960’tan bugüne “Öğrencilerin Hizmetinde” olma ilkesi doğrultusunda “nitelikli ve kalite eğitim”den ödün vermeden, uzaktan eğitimi daha nitelikli, daha kaliteli sürdürebilmek için uzaktan eğitim kalite standartlarını tanımladı.  “Uzaktan Eğitim Sistemi Standardizasyon ve Kalite Geliştirme Rehberi”ni tüm öğretmenleriyle paylaşan İstanbul Kültür Eğitim Kurumları Okullar Koordinatörü Biriz Kutoğlu, “Sürdürülebilir Standardizasyon ve Kalite Geliştirmenin sağlanması adına kurumun bölüm başkanları ve müdürlerinden oluşan Uzaktan Eğitim Kalite Kurullarının görev yapmaya başladığını belirtti.

8 ayrı alanda, 70 kalite standardını devreye aldıklarını, bu süreçte öğrencilerinin; öğretmenlerin birikimlerinden dijital ortamın sunduğu geniş olanaklar çerçevesinde yararlandırdıklarını dile getiren Kutoğlu, sistemin 3 boyutta takip edildiğini ifade etti. Uzaktan Eğitim Kalite Kurulları,  kayıt altına alınan online dersleri inceleyerek hizmet içi eğitim programları tasarlayacaklar.

 

Belirli bir faaliyetle ilgili fayda sağlamak amacıyla, tüm tarafların katkısı ve işbirliği ile belirli kurallar koyma ve bu kuralları uygulama işlemi olarak tanımlanan standardizasyon kavramı, uzaktan eğitim süreçlerinin  başlamasıyla eğitim kurumlarının odak noktası haline geldi. Eğitimde standardizasyon; hedeflere yaklaşma, sürekli iyileşme ve yenileşmeyi ifade ediyor. Eğitim kurumlarında en çok İSO 9001 kalite yönetim sistemi uygulanıyor. Günümüz şartlarında siteme entegre edilen yeni bir çok model için de bazı standartların getirilmesi ve kalite çalışmalarının yapılması kaçınılmaz hale geliyor.

 

 

Yeni Koronavirüs Hastalığı (COVID-19) ardından 30 Mart’ta başlatılan İstanbul Kültür Eğitim Kurumları Uzaktan Eğitim Sistemi, senkron (eşzamanlı/canlı ) ve a-senkron (eş zamansız) olarak yapılandı. Senkron olarak “ADOBE CONNECT” dijital platformu, a-senkron olarak “CATS” dijital platformu kullanılıyor.

 

Kaynak:Kültür Koleji
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 istatistikhaber.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.