Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-02-12 12:28:00

Türkiye Dental sektörü ikinci kez AEEDC 2020 fuarı'nda boy gösterdi

Dental sektörüne yönelik Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Güney Asya bölgesinin en önemli fuarı olan AEEDC Dubai 2020, 4-6 Şubat 2020 tarihleri arasında Dubai’de gerçekleştirildi. İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) organizatörlüğünde ve Diş Malzemeleri Sanayici ve İşadamları Derneği (DİŞSİAD) iş birliği ile bu yıl ikinci kez Türkiye milli katılım organizasyonu gerçekleştirilen fuarda toplam 34 firma Türkiye’yi temsil etti.

 

Bu yıl 24’üncüsü düzenlenen AEEDC Dubai 2020 fuarı, 4-6 Şubat tarihleri arasında yaklaşık 4 bin markanın katılımıyla Dubai’de gerçekleştirildi. 155 ülkeden yaklaşık 55 bin kişi tarafından ziyaret edilen fuarda Türk firmaları, son teknolojiye sahip ürünlerini dünyanın farklı noktalarından gelen alıcılara tanıttı.

 

İKMİB organizatörlüğünde DİŞSİAD iş birliğiyle bu yıl ikinci defa Türkiye milli katılım organizasyonu gerçekleştirilen fuara, milli katılım ile 18 firma ve bireyselde 16 firma olmak üzere toplam 34 Türk firması katılım gösterdi. Türk ürünlerine yoğun bir ilgi gösterilen fuarda, Dubai Başkonsolosu Mustafa İlker Kılıç, Dubai Ticaret Ataşeleri Ahmet Canlı ve Hasan Önal, DİŞSİAD Başkanı Erkan Uçar ve TİM Delegesi Adil Boz firmaları ziyaret ederek katılımcılara başarılar diledi.

 

Fuarın dental sektörü açısından önemine değinen İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı Adil Pelister, “Bu yıl ikinci kez İKMİB ve DİŞSİAD iş birliği ile Türkiye milli katılım organizasyonunu düzenlediğimiz AEEDC Dubai 2020 fuarı, dünyanın en büyük dental fuarlarından biri. Dental ürün, cihaz ve ekipmanların sergilendiği fuara bu yıl, Türkiye Pavilyonu olarak 216 metrekare ile ve 18’i milli katılım olmak üzere toplam 34 firmamız ile katılım sağladık. Bu bölgede Türk ürünlerine karşı oldukça yüksek bir ilgi var ve potansiyel iş birliği fırsatları bulunuyor. Sektördeki ihracatçılarımızın bu fırsatları değerlendirebilmesi açısından fuara katılımı önemsiyoruz. İKMİB olarak ihracatçılarımızın yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

 


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 istatistikhaber.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.