Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-04-22 17:20:00

Paraşüt’ten 23 Nisan’ın 100’üncü Yılında ‘Bilim Seferberliği’ Çağrısı

Paraşüt’ten 23 Nisan’ın 100’üncü Yılında ‘Bilim Seferberliği’ Çağrısı

Online muhasebe programı Paraşüt, TBMM’nin kuruluşunun 100’üncü yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Young Guru Academy’nin ‘Bilim Seferberliği’ projesine destek vermek üzere başlattığı kampanya ile 2 bini aşkın çocuğa bilim seti ulaştıracak. Seferberlik kapsamında Paraşüt, evlerinde gerekli kaynağa erişimi olmayan çocukların, kendi başlarına takip edebilecekleri bir müfredat ile sunulan Evde Bilim Setleri'nin, daha fazla çocuğa ulaşması için de desteğini sürdürecek.

Online ön muhasebe programı Paraşüt, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 100’üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla anlamlı bir projeye imza attı. Young Guru Academy (YGA) tarafından Milli Eğitim Bakanlığı desteğiyle hayata geçirilen ‘Bilim Seferberliği’ projesi kapsamında, ihtiyaç sahibi okullardaki öğrencileri bilim ile tanıştırabilmek amacıyla destek kampanyası başlatan Paraşüt, bu doğrultuda toplanan bağışlarla 2 bini aşkın öğrenciye robotik ve kodlama eğitimi için gerekli materyalleri içeren bilim setlerini ulaştıracak. Paraşüt ayrıca karantina döneminde okuldan uzak kalan ve teknolojiye erişimi olmayan veya sınırlı olan çocuklar için oluşturulan ‘Evde Bilim Setleri’nin de, daha fazla çocuğa ulaştırılması için desteğini sürdürecek.

Evde Bilim Setleri ile Bilim Seferberliği evlere taşınıyor

Okulların uzaktan eğitime geçtiği karantina döneminde de ‘Bilim Seferberliği’nin kesintisiz olarak devam etmesi amacıyla kapsamı genişletilen projede; çocukların kendi başlarına takip edebilecekleri bir müfredat ile sunulan ‘Evde Bilim Setleri’, okullarından uzakta kalan ve internete erişimi olmayan öğrencilerin evlerine ulaştırılacak. Böylece çocukların karantina döneminde de bilim ve teknolojiyi eğlenceli bir şekilde öğrenmeleri ve kendi inovasyonlarını geliştirebilmeleri sağlanacak.

Sean X Yu: “Daha iyi bir geleceği bilim ve inovasyon ile büyüyen çocuklar inşa edecek”

Proje hakkında bilgi veren Paraşüt Kurucu Ortağı ve CEO’su Sean X Yu, “‘Benim manevî mirasım, bilim ve akıldır’ diyen ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün mirasına sahip çıkmak ve çocuklarımıza aydınlık bir gelecek sağlamak için verebileceğimiz en güzel hediyenin bilim olduğunu düşünüyoruz. Bu sene Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 100. yılının kutlanacağı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda, Türkiye’nin dört bir yanındaki binlerce çocuğu bilim ile tanıştırıp, yarının büyükleri çocuklarımız sayesinde daha iyi bir gelecek inşa edebilmek amacıyla, Paraşüt ailesi

olarak ‘23 Nisan Bilim Seferberliği’ni başlattık. Destek kampanyamız ile ilk etapta topladığımız bağışlar doğrultusunda, okulların açılmasıyla birlikte ihtiyaç sahibi 2 bini aşkın çocuğa bilim setlerini ulaştıracağız. Kampanyamıza destek veren herkese sonsuz teşekkürlerimizi iletiyoruz. Ancak belirli bir dönem çocuklarımızın eğitim hayatı evlerden devam edecek. Teknolojinin yardımıyla öğrenciler eğitici içeriklere daha rahat ulaşabilirken, internete erişimi olmayan bazı öğrencilerin eğitim kaynakları ne yazık ki oldukça sınırlanmış durumda. Buradan hareketle, çocuklar okula dönene kadar bilimden uzak kalmamalı diyerek, gerekli kaynaklara erişimi olmayan çocuklarımız için başlatılan ‘Evde Bilim Seferberliği’ne destek vermek üzere bağış kampanyamızı sürdürüyoruz. Ülkece zor günlerden geçtiğimiz bu süreçte, çocuklarımızın bilim ve inovasyonla alanlarında daha fazla şey öğrenmeye evde de kesintisiz devam edebilmeleri için imkanı olan herkesi Bilim Seferberliği’ne katkıda bulunmaya davet ediyoruz’ dedi.

Paraşüt’ün bugüne kadar Bilim Seferberliği projesine destek olmak amacıyla yaptığı bağış kampanyası kapsamında toplanan tutar ile alınan orijinal Bilim Setleri, okulların açılmasıyla birlikte çocuklarla buluşturulacak.

Detaylı bilgi ve daha fazla çocuğun evlerinde bilimin gücünü keşfetmesi için başlatılan kampanyaya katkıda bulunmak için: https://www.bilimseferberligi.org/kampanya-detay/parasut


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 istatistikhaber.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.