Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-03-07 17:12:00

Bursa 18. kitap fuarı açıldı

Kuruluşumuz Tüyap Bursa Fuarcılık A.Ş. tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bursa Uludağ Üniversitesi desteği ile düzenlenen Bursa 18. Kitap Fuarı, bugün saat 12.00’de düzenlenen resmi açılış töreni ile Tüyap Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde kapılarını açtı.

 

Bölgenin kültürel yaşamına önemli katkılar sağlayan Bursa Kitap Fuarı’na bu yıl 365 yayınevi ve sivil toplum kuruluşu katılmaktadır. Dokuz gün boyunca düzenlenecek panel, söyleşi, atölye çalışmaları ve çocuk etkinliklerinden oluşan 90 kültür etkinliği ve imza günlerinde yazarlar okurlarıyla buluşacaktır. Fuarın konukları arasında Gülten Dayıoğlu, Altan Öymen, Ahmet Ümit, Canan Tan, Şükrü Erbaş, Enver Aysever, Haydar Ergülen, Bedia Akartürk, Hasan Ali Toptaş, Judith Malika Liberman, Behiç Ak, Bahadır Yenişehirlioğlu, Kate Clow, Irmak Zileli, Yavuz Dizdar, Cihan Demirci, Kemal Hamamcıoğlu, Mine Soysal, Mete Yarar, Erol Mütercimler, Gri Koç, İsmail Saymaz, Hakan Akdoğan, Saygı Öztürk, Gaye Boralıoğlu, Yiğit Bener, Ahmet Şimşirgil, Kaan Murat Yanık, Mine Söğüt, Hikmet Anıl Öztekin, Altay Öktem ve daha pek çok değerli yazar, şair ve bilim insanı bulunmaktadır.

 

8 Mart Dünya Kadınlar Günü TÜYAP’ta Kutlanıyor

8 Mart Dünya Kadınlar Günü, fuarda düzenlenecek etkinliklerle kutlanacaktır. “Edebiyatımızda Kadın Yazarlar” başlığı altında Türk edebiyatındaki önemli kadın yazarların hayatı ve eserleri üzerine söyleşiler gerçekleşecektir. Bu söyleşilerde kitapseverler, Halide Edip Adıvar, Sevgi Soysal, Leyla Erbil, Suat Derviş, Fatma Aliye, Nezihe Meriç, Sennur Sezer ve daha pek çok kadın yazarı yakından tanıma fırsatı yakalayacaktır. 

 

Çocuk ve Gençlik Etkinlikleri 

Bursa Kitap Fuarı çocuk ve gençlere yönelik söyleşi, dinleti ve atölye çalışmalarından oluşan etkinliklere ev sahipliği yapacaktır. Bursa Büyükşehir Belediyesi Karagöz Müzesi tarafından hazırlanan “Karagöz Gölge Oyunu” ve Bursa Büyükşehir Belediyesi Müzeler Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Masal Diyarına Yolculuk” atölyelerinde fuarın minik ziyaretçileri bir araya gelecektir. Söyleşilerde ve imza etkinliklerinde ise Gülten Dayıoğlu, Behiç Ak, Mine Soysal, Aslı Tohumcu, Cihan Demirci, İlkay Marangoz, Sima Özkan, İrem Uşar, Sevim Ak, Esin Taner Bacacı ve daha pek çok değerli çocuk ve gençlik kitapları yazarı okurlarıyla buluşacaktır.

 

Bursa Kitap Fuarı’nı Takip Edin

Fuarla ilgili en güncel haberleri, konuk yazarları, ulaşım bilgilerini, etkinlikleri ve imza günlerini www.bursakitapfuari.com sitesinden; facebook/tuyapkitapfuari, twitter/kitapfuari ve instagram/kitapfuari hesaplarımızdan takip edebilirsiniz. Ayrıntılı etkinlik programı ve imza günleri listesine web sitemizin Etkinlik Takvimi sekmesinden ulaşabilirsiniz.

 

Girişin ücretsiz olduğu Bursa Kitap Fuarı her gün 10.00-19.30, kapanış günü olan 15 Mart tarihinde ise 10.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir

 


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 istatistikhaber.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.